Tarte fara gluten cu capsuni si banane

share on:
tarte fara gluten cu capsuni si banane

Pentru zilele de sarbatoare, dar si pentru zilele noastre obisnuite de rasfat am creat aceste tarte fara gluten cu capsuni si banane. Nu e nimic complicat, nici sofisticat–doar o alta incercare de-a mea de a imbina niste arome, culori si texturi care-mi plac mult. Si care sa fie pe gustul meu. Si al comunitatii mele de celiaci. Si de vegani. De ce sa nu se bucure si ei de ceva bun, proaspat, usor si special, cu care sa-si alinte familiile, zilele de nastere, evenimentele deosebite, etc?

Si ca sa  nu ma indepartez prea mult de la subiect, sa va spun despre prezentele tarte fara gluten cu capsuni si banane! Eu am folosit in compozitia blatului numai fulgi de cocos, obtinuti de mine in urma prepararii laptelui de cocos (doar v-am spus ca nimic nu se pierde, totul se transforma, da?) Bineinteles ca voi puteti adapta si folosi orice tip de faina doriti voi–tartele vor iesi la fel de bine! Doar ca si textura blatului va iesi putin diferita, in functie de faina folosita–tartele mele au blatul umed, de zici ca-i insiropat cu cocos (un deliciu, de altfel, pentru iubitorii nucilor de cocos). Ba te poate duce cu gandul si la o budinca de cocos mai consistenta–oricum ar fi, tot un deliciu iese!

O alta observatie a mea consta in faptul ca, in functie de sezon si dorinte, puteti inlocui fructele propuse de mine cu ce vreti si va place voua –asa veti avea mereu ceva nou si surprinzator!

Uleiul de cocos pe care l-am folosit eu in reteta se poate inlocui cu ulei obisnuit, fara probleme. Iar laptele meu de migdale–cu orice alt lapte doriti!

Cam astea ar fi observatiile mele pentru ca aceste tarte fara gluten cu capsuni si banane sa va iasa desavarsite. De fapt, nu prea au cum sa nu iasa, sunt ultra-mega-extra simple!

Reteta Tarte fara gluten cu capsuni si banane

tarte fara gluten cu capsuni si banane 1

Tarte fara gluten cu capsuni si banane

  • Pentru blat
  • 4 banane
  • 200 ml lapte de migdale
  • 100 ml ulei de cocos
  • 1 pliculet praf de copt
  • semintele de la 1 pastaie vanilie
  • 150 grame fulgi de cocos
  • Pentru crema:
  • 250 grame capsuni
  • 1 banan bine coapta
  • 1/2 lingurita pudra din tarate de psyllium
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • Pentru decor:
  • capsuni (banane, menta)

Mod de preparare Tarte fara gluten cu capsuni si banane:

  1. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade
  2. Bananele se paseaza bine cu furculita, dupa care se adauga restul ingredientelor
  3. Ingredientele pentru blat se amesteca bine intr-un vas incapator.
  4. Formele de tarte se asaza intr-o tava mare de aragaz
  5. Compozitia pentru tarte se repartizeaza in formele de tarte (7 in cazul meu)
  6. Se introduce tava cu tarte in cuptorul preincalzit si se coc la foc moderat (180-185 grade) pana cand se rumenesc usor pe margini si devin ferme la atingere (dar sunt, totusi, umede)
  7. Se lasa tartele la racit complet in forme, dupa care se scot cu grija (sunt fragile) si se asaza pe platou.
  8. Se prepara crema de capsuni si banane, astfel: in vasul blenderului se mixeaza toate ingredientele–daca e cazul, se adauga si indulcitorul preferat). Pudra de psyllium va lega in cateva compozitia, facand-o asemanatoare unei budinci proaspete
  9. Se umple fiecare tarta cu compozitia de mai sus
  10. Se decoreaza cu capsuni, banane si menta si se servesc.

tarte fara gluten cu capsuni si banane preparare

Daca va place aceasta reteta,Tarte fara gluten cu capsuni si banane, nu ezitati sa acordati 5 stelute in chenarul de mai jos si sa-mi lasati un comentariu pe blog. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

2 Comments

  1. Dia esti geniala. Poate poti sami dai si mie rezeta timpului tau. Eu am nevoie de mai mult timp sa pregatesc ce ne trimeti tu, dar timoul meu de gatit e foarte scurt. Multumesc mult. Admiratie maxima.

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: