Salata cu cartofi mov, ridichi si castraveti

share on:
salata cu cartofi mov, ridichi si castraveti

Am facut aceasta salata cu cartofi mov, ridichi si castraveti in stilul meu caracteristic: pe repede inainte, dar fara a altera in vreun fel gustul! Este o salata simpla, usoara, dar plina de culoare si invita la buna dispozitie. Am mai spus de cateva ori ca, inca din copilarie, pentru mine mancarea trebuia neaparat sa aiba „aspect”–altfel nu ma apropiam de farfurie. Cam acelasi lucru se intampla acum si cu baiatul meu, care, pe langa aspect, mai si „adulmeca” mancarea, sa fie  sigur ca mirosul il invita la masa. Pentru el, mirosul din farfurie este hotarator!

Intorcandu-ma la salata cu cartofi mov, ridichi si castraveti, nu aveti mare lucru de facut ca s-o aduceti in farfurie. De fapt, cel mai „complex” lucru este sa fierbeti cartofii. Iar restul vine de la sine.

Eu o prefer rece, mai ales in sezonul cald (de cand astept si eu primavara!), dar este delicioasa si calda, pe post fie de salata calda, fie de garnitura.

Reteta Salata cu cartofi mov, ridichi si castraveti

salata cu cartofi mov, ridichi si castraveti 1

Salata cu cartofi mov, ridichi si castraveti

  • 200 grame cartofi mov
  • 1 legatura ridichi
  • 1 castrevate Fabio mediu
  • 2 fire ceapa verde
  • 150 grame iaurt grecesc
  • 1 lingurita ulei masline
  • sare (piper alb dupa gust)

Mod de preparare Salata cu cartofi mov, ridichi si castraveti:

  1. Cartofii se spala bine, sa nu mai ramana fire de praf si se fierb in apa cu sare, cu tot cu coaja; se lasa la racit, dupa care se scoate coaja si se taie bucati .
  2. Ridichile se spala si se taie rondele fine; se asaza intr-un bol incapator
  3. Castravetele se spala bine, se sterge cu serevtelul, apoi se taie rondele fine; se adauga in bol, langa ridichi
  4. In bol se adauga si cartofii
  5. Separat, se pregateste dressingul de iaurt, astfel: se amesteca bine iaurtul cu uleiul de masline, sare si piper alb (eventual se pot adauga si alte condimente dintre cele preferate)
  6. Se adauga dressingul in bol si se amesteca usor legumele, astfel incat acestea sa fie „imbracate” de sosul alb
  7. Salata cu cartofi mov, ridichi si castraveti se poate servi imediat, sau se lasa la rece pana in momentul servirii, timp in care aromele se intrepatrund
  8. Inainte de servire, se decoreaza cu ceapa verde tocata.

Daca va place aceasta postare, Salata cu cartofi mov, ridichi si castraveti , nu ezitati sa-i acordati 5 stelute in chenarul de mai jos si sa-mi lasati un comentariu pe blog. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

1 Comment

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: