Aperitiv raw-vegan cu telina apio si branza de caju Semafor

share on:
aperitiv raw-vegan cu telina apio si branza de caju Semafor 1

Azi avem in atentie o idee culinara, pe cat de inedita, pe atat de simpla: Aperitiv raw-vegan cu telina apio si branza de caju Semafor. De fapt, discutam de un preparat fara foc, gata in mai putin de 10 minute si care poate deveni una din piesele centrale ale unei mese festive, ori la petrecerile celor mici.

Este un aperitiv sau chiar gustare de vara, usoara si care nu se pregateste greu. Nu aveti nevoie de aptitudini artistice speciale, pana si un copil le poate pregati cu succes! De fapt, nici nu ar fi o idee rea sa-i implicati pe cei mici in asemenea indeletniciri, se vor bucura cu siguranta.

Telina apio (tije) se gaseste proaspata tot timpul anului, se pastreaza proaspata mult timp in frigider si se poate folosi in retete variate, nu dor la acest Aperitiv raw-vegan cu telina apio si branza de caju Semafor.

Retetele de branzeturi si lactate vegetale nu se adreseaza numai celor cu intoleranta la lactoza, ci si tuturor celor care isi doresc (sau au adoptat deja) un stil de viata vegan si raw-vegan. Si nu doar atat, as zice eu! Este o idee excelenta chiar si pentru omnivori, iar copiii vor fi si ei foarte incantati!

aperitiv raw-vegan cu telina apio si branza de caju Semafor

Aperitiv raw-vegan cu telina apio si branza de caju Semafor

  • 100 grame caju hidratat si scurs de apa (eu l-am hidratat 4 ore)
  • 50 ml apa plata (sau cata doriti pentru a regla cremozitatea preparatului final)
  • zeama de la ¼ lamaie
  • 1 lingurita pudra din fulgi de drojdie inactivi
  • 1 lingurita sare
  • tije telina apio
  • bucati de ardei gras in culorile semaforului
  • scobitori

Mod de preparare

  1. Se spala telina apio, dupa care se taie in bucati egale; se lasa deoparte
  2. Din ardeii grasi se decupeaza cerculete, ele vor fi farurile semaforului; se lasa deoparte
  3. Pentru branza de caju, se mixeaza 1 min toate celelalte ingredientele pana se obtine o crema fina
  4. Bucatile de telina apio se vor umple cu crema de branza de caju, dupa care se aplica cerculetele de ardei gras
  5. La final, se infig scobitori in capatul bucatilor de telina, pentru a o sustine; scobitorile cu Semafoarele astfel formate se pot infige apoi intr-un fruct, leguma, etc, astfel incat sa poata fi expuse (eu le-am infipt intr-un ardei gras verde, oferindu-i o baza stabila si colorata)
  6. Se servesc imediat, sau se lasa la rece pana in momentul servirii (preferabil minim 2 ore pentru o aroma mai intensa)

Daca va place reteta mea,  nu ezitati  sa-mi lasati un comentariu pe blog. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc! 

2 Comments

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: