Budinca de chia cu lapte de migdale, cocos si cacao

share on:
budinca de chia cu lapte de migdale, cocos si cacao 0

Una dintre ideile mele de mic dejun din ultima vreme este aceasta: Budinca de chia cu lapte de migdale, cocos si cacao. Ori am eu o carenta de calciu, ori combinatia aceasta este atat de buna, incat… e pur si simplu irezistibila! Ce incercare de a varia optiunile, ce rotatie in alegeri? Aproape ca imi fac in fiecare seara budinca de chia cu lapte de migdale, cocos si cacao. Uneori ii mai adaug si scortisoara sau cuisoare, dar e perfecta si ca atare. Numai toppingurile de fructe le mai variez, ca nu le am mereu pe aceleasi!

Budinca de chia am mai postat pe blog, iar proprietatile semintelor de chia cred ca le cunoasteti deja (daca nu, le aflati aici). Laptele de migdale il fac eu in casa mereu, nu-l cumpar niciodata (gasiti reteta aici). Iar despre cocos si cacao nu sunt multe de spus, le stiti cu totii.

Ce nu stiti este faptul ca in budinca aceasta eu am adaugat si un strop din „praful magic” (pudra vegana Meal balance de la Life Care) care contine proteina de canepa, proteina de orez, cocos si cacao. Am fost foarte incantata ca si juniorului i-a placut combinatia aceasta si asa am reusit sa-i introduc si canepa (laptele de canepa facut de mine anterior nu i-a placut)

Eu am impartit budinca aceasta in doua, in cea de-a doua adaugand si putina pudra de roscove (carob) pentru o culoare mai intensa…si putina ciocolata amaruie (continut cacao 90 %). In rest, se vede in fotografie: cateva feliute de banane si putina catina.

Budinca de chia cu lapte de migdale, cocos si cacao

budinca de chia cu lapte de migdale, cocos si cacao Life Care

Budinca de chia cu lapte de migdale, cocos si cacao

  • 175 ml lapte de migdale
  • 2 linguri cu varf seminte de chia
  • indulcitor natural dupa gust
  • 1/2 lingurita pudra de roscove
  • 1 tableta ciocolata amaruie (optional)
  • cateva feliute banana bine coapta
  • catina (optional)
  • 2 lingurite pudra vegana Meal Balance cu canepa (cocos si cacao)

Mod de preparare Budinca de chia cu lapte de migdale, cocos si cacao

  1. Intr-un bol se amesteca laptele de migdale cu indulcitorul si pudra vegana Meal Balance, pana cand acesta se dizolva.
  2. Se adauga semintele de chia, se amesteca, dupa care se transfera intr-un borcanel care se inchide cu capacul si se agita peste alte 10 minute.
  3. Se lasa la rece cateva ore, sau peste noapte, timp in care semintele de chia se umfla si incheaga laptele, formand budinca.
  4. Jumatate din cantitatea de budinca se amesteca bine cu pudra de roscove si ciocolata rasa/taiata marunt
  5. Se asaza in pahare budinca de chia cu lapte de migdale, cocos si cacao, alternand straturile.
  6. Se adauga feliutele de banana si se serveste imediat, decorata cu catina si eventual, putina ciocolata.

Extra: Daca sunteti curiosi ce am mai pregatit eu cu aceste pudre vegane (sunt trei tipuri), iata-le si pe celelalte:

  1. Smoothie asortat, in straturi cu: budinca de chia cu lapte de migdale (reteta de mai sus), smoothie cu iaurt de cocos, banana, scortisoara,pudra vegana Meal Balance cu cacao si cocos si smoothie cu iaurt de cocos, mango si pudra vegana cu turmeric (contine turmeric, psyllium, in, inulina, chimen, coriandru si ghimbir). Topping–fructe de padure

smoothie asortat Life Care

 

2. Smoothie verde cu avocado, menta, lamaie, miere si pudra vegana Meal balance cu moringa, urzica, spanac, orz verde si spirulina. Pudra aceasta imi pare cea mai puternica dintre toate trei, din punctul de vedere al gustului, asadar eu am adaugat o cantitate mai mica decat cea recomandata. Pentru un iz de rasfat, am adaugat si 1 inflorescenta de lavanda din curte.  Topping–zmeura din productia proprie

smoothie verde Life Care

 

Concluzie: Darius a fost cel mai incantat de pudra vegana cu cacao (ma si asteptam la asta!), mie mi-au placut toate trei. Pana acum, eram oarecum in tema cu ingredientele continute, mai putin inulina si moringa. Insa am fost surprinsa placut!

Daca va place reteta mea, Budinca de chia cu lapte de migdale, cocos si cacao, nu ezitati  sa-mi lasati un comentariu pe blog. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc! 

 

2 Comments

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: