Smoothie bowl cu banane, spanac si menta

share on:
Smoothie bowl cu banane, spanac si menta

Pentru micul dejun pregatesc destul de des cate un smoothie. Preferatele mele sunt, de departe, cele verzi. Imi dau o senzatie de bine, de energie si veselie, chiar daca se intampla cateodata sa fiu adormita rau sau morocanoasa. Intre noi fie vorba, nu prea dorm noaptea (merg la culcare la ore mici ale diminetii) si pana pe la 10 a.m nu prea sunt in forma maxima. Acesta e ritmul meu biologic obisnuit, insa daca e nevoie sa ma trezesc devreme, fac si asta. Doar cu ceva mai mult efort si consum de energie. Asa se face ca aceasta idee de Smoothie bowl cu banane, spanac si menta e una dintre modurile mele preferate de a-mi inviora inceputul de zi.

Reteta unui astfel de rasfat este foarte simpla: pur si simplu se mixeaza in blender banane, zeama de lamaie, frunze verzi, putina apa…si voila! Nici n-am nevoie de mai mult de 20 secunde, iar bogatia de vitamine este in fata ochilor mei! Nu stiu de voi, dar culorile astea vibrante si mirosul de proaspat pe mine una ma trimit in Rai! Si daca mai am si cateva clipe libere sa ma joc cu decorurile, buna dispozitie e asigurata. Iar asta, dragii mei, e un start bun!

Smoothie bowl cu banane, spanac si menta

  • 2 banane
  • 4-5 fire menta
  • 100 grame spanac (1/4 lingurita spirulina pudra)
  • zeama de la 1 lamaie mica
  • putina apa plata (in functie de consistenta pe care o doriti)
  • seminte de chia (zmeura, menta proaspata pentru decor)

Mod de preparare

  1. Se decojeste banana,, se rupe bucati si se asaza in vasul blenderului
  2. Se adauga zeama de lamaie, verdeturile si foarte putina apa, atat cat sa lucreze bine blenderul
  3. Se mixeaza totul cateva secunde, pana se obtine o pasta densa; dupa dorinta, se mai adauga apa si se mixeaza, pana se ajunge la consistenta dorita (eu am preferat sa las smoothie ceva mai gros, sa-l pot aseaza in boluri si sa-l mancam cu lingurita)
  4. Se decoreaza dupa plac si se consuma imediat.

Daca va place reteta mea, Smoothie bowl cu banane, spanac si menta , nu ezitati  sa-mi lasati un comentariu pe blog. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc! 

2 Comments

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: