Gem de banane si ananas

share on:
 Am vazut de mult pe net (din pacate, nu mai stiu pe unde) ideea de dulceata/ gem de banane…si cum nu mancasem niciodata asa ceva, m-am hotarat sa fac si eu, macar sa vad ce gust are. Si pt ca mai aveam in casa si ceva bucati de ananas ratacite, le-am adaugat si pe ele. Pot sa spun ca e foarte gustos, aromat si il voi pregati mai des! Este un gem exotic, cu care multi nu sunt obisnuiti, dar e perfect in deserturi mai speciale, budinci, etc.

Gem de banane si ananas

Gem de banane si ananas

  • 4 banane
  • – bucatele de ananas din compot
  • – 1 cana de apa
  • – 1 1/2 cana zahar
  • -zeama de la 2 lamai
  1. Am pus la fiert apa cu zahar, pana s-a facut sirop, apoi am curatat si taiat bananele rondele, pe care le-am aruncat repede, repede in zeama de lamaie, ca sa previn oxidarea lor.Dupa aceasta operatiune complicata:)), am omogenizat totul cu siropul de pe foc, impreuna cu bucatelele stinghere de ananas si le-am lasat pe foc pana s-au legat (cca 40 min., in cazul meu), bineinteles, amestecand din cand in cand.Mie nu mi-a iesit dulceata, pt. ca fructele au devenit oarecum pasta, si deci, l-am numit gem de banane si anans.Dar asta nu m-a impiedicat sa constat ca e foarte bun si parfumat …si il voi folosi la prajituri!Cand am gemul transferat fierbinte in borcane, mi-a venit o idee: eu ador combinatia de ciocolata-banane, asa ca am pus pe fundul borcanului cateva bucatele de ciocolata amaruie (preferata mea), apoi gemul fierbinte (care a topit-o putin),, dupa care am infiletat capacul si am rasturnat borcanul cu fundul in sus, ca sa se creeze vidul (desi nu cred ca va supravietui atat de mult, incat sa fie nevoie de asa ceva:))
  2. Pofta buna!

11 Comments

  1. Teo, si eu eram curioasa ce gust are…si mi-a placut!E un gem fin care se preteaza la creme si prajituri mai sofisticate…sau cel putin eu la asta m-am gandit.
    Dia, si mie imi place mai mult cu ciocolata, mai ales daca amestec bine!

  2. da, chiar este…si are un gust delicat, sau cel putin eu asa l-am perceput! sa-mi spui si mie ce ti-a iesit! te pup

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: