„Ravioli cu mere”

share on:
Ravioli cu mere
 Acum ceva timp mi-am achizitionat un set de forme de coltunasi…si tot cautand  cat mai multe idei de utilizare a acestor forme, am ajuns si in acasa la Yaya, unde am gasit „ravioli” cu gem de pere ( reteta originala aici). Eu am folosit acelasi aluat, dar am umplut formele cu mere. Prajiturelele au iesit foarte bune si aspectuoase. Multumesc Yaya!

„Ravioli cu mere”

Ravioli cu mere

Ingrediente pentru Ravioli cu mere

Pt. aluat avem nevoie de
-100 gr, unt moale
-1 pliculet drojdie (eu n-am avut drojdie proaspata)
-1esenta de vanilie
-cca 500 gr. faina
-3-4 linguri zahar
– 1 cescuta lapte caldut (se poate folosi si apa)
Pentru umplutura:
– mere rase
– zahar (optional)
– scortisoara macinata

Mod de preparare Ravioli cu mere

  1. Din toate aceste ingrediente se framanta un aluat si se lasa la dospit., dupa care se intinde o foaie de cca 5 mm grosime(el mai creste repede) si se decupeaza cercuri cu forma aleasa (puteti vedea  aici  cum se utilizeaza forma de coltunasi).
  2. Asezam cerculetul de aluat in forma si punem umplutura cu lingurita (in cazul meu–mere rase cu zahar si scortisoara).
  3. Se formeaza usor „ravioli” si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt
  4. Si se coc in cuptorul incins pana trec testul scobitorii si se rumenesc putin deasupra (daca doriti, le puteti pensula cu putin ou batut inainte de a le coace, ca sa capete un luciu frumos si sa se bronzeze mai uniform:)
  5. Se pudreaza cu zahar cat sunt inca fierbinti  si se servesc fie calde, fie reci (se pastreaza proaspete chiar si cateva zile–le-am facut proba:)
Ravioli cu mere

Pofta buna!

16 Comments

  1. tocmai mi-am achizitionat si eu formele, chiar ma gandeam ce voi face cu ele, acum am ideea urmeaza doar sa le fac, multumim!

  2. Anca, am si coltunasi facuti cu formele astea…dar voi mai posta retete, pt ca eu sunt f incantata de ele!

  3. sgur…merg in orice varianta! daca te uiti la retete, vei vedea ca mai am o varianta de coltunasi cu carne si ciuperci!

  4. cred ca se pot umple cu mai multe chestii, nuca macinata cu scortisoara, visine, chiar ciocolata, dar merg si sarati, nu?

  5. arata foarte delicioase cred ca o sa ma duc la mama dupa forma si o sa incerc sa fac si eu…

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: