conserve conserve uscate

Pudra de marar

Pudra de marar
Condimentele sunt utilizate dintotdeauna in prepararea mancarurilor si deserturilor. pe langa savoarea deosebita pe care o dau preparatelor, ele au si propietati curative.Eu una le folosesc foarte mult in bucatarie si m-am gandit sa postez din cand in cand cate o „tableta” de sanatate prin intermediul lor. Vedeta zilei de astazi este Mararul! Acesta poate fi utilizat atat in forma proaspata, cat si uscata (nu doar frunzele, ci si semintele). Dupa cum spuneam, mararul este o planta aromatica destul de puternica ce da un gust deosebit mancarurilor, dar in scop medicinal, este eficient si in:
-reglarea tractului digestiv
-tratarea insomniilor, dizinteriilor, diareelor
-reglarea tulburarilor menstruale
-tratarea afectiunilor respiratorii minore
-lupta impotriva cancerului

Pudra de marar

Pudra de marar

Cum se prepara Pudra de marar

Cred ca majoritatea sosurilor si mancarurilor contin si marar in stare proaspata…dar ce facem iarna?
Ca sa pot pastra parfumul si gustul mararului nealterate, eu folosesc seminte de marar uscate, pe care le macin, pana obtin o pudra fina (foarte concentrata) si pe care o pastrez intr-un borcanel inchis ermetic.  Cand am nevoie, adaug putina pudra in mancaruri. Iubitorii de astfel de plante aromatice sigur ii vor simti savoarea si se vor bucura din plin de beneficiile sale.

 

S-ar putea să-ți placă și...

7 comentarii

  1. DiaMar-bucataria galbena spune:

    Citeam si deja simteam mirosul tare frumos al mararului.Eu il pastrez la congelator.

  2. interesanta postarea ta !

  3. adnia spune:

    Mandala, sa inteleg ca ti-am trezit interesul cu postarea asta?:)
    Dia, si eu l-as pastra si in forma proaspata, dar am congelatorul tare mic, asa ca trebuie sagasesc si alte solutii de pastrare!:)

  4. […] -100 ml apa calduta -1 plic drojdie uscata (7 gr) -sare dupa gust -50 ml ulei de masline -25 ml ulei aromat (eu l-am folosit pe cel de la telemea in ulei de masline -faina alba cat cuprinde, atat cat sa obtinem un aluat elastic si fin -verdeturi iscate (optional) -seminte (optional) – pudra de marar […]

  5. […] 1 lingurita pudra de marar […]

  6. Doina spune:

    Am citit in cartea doamnei Elena Nita Ibrian ca pudrele trebuie macinate pentru numai 7 zile pentru ca dupa aceasta perioada se pierd multe din principiile active. Pentru a respecta asta cred ca este buna o rasnita mica, butoias sau electrica ( cum mai sunt uneori la Lidl )

    1. nici eu nu fac o cantitate mare, dar, intr-adevar, este foarte buna o astfel de rasnita micuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.