Pudra de marar

share on:
Pudra de marar
Condimentele sunt utilizate dintotdeauna in prepararea mancarurilor si deserturilor. pe langa savoarea deosebita pe care o dau preparatelor, ele au si propietati curative.Eu una le folosesc foarte mult in bucatarie si m-am gandit sa postez din cand in cand cate o „tableta” de sanatate prin intermediul lor. Vedeta zilei de astazi este Mararul! Acesta poate fi utilizat atat in forma proaspata, cat si uscata (nu doar frunzele, ci si semintele). Dupa cum spuneam, mararul este o planta aromatica destul de puternica ce da un gust deosebit mancarurilor, dar in scop medicinal, este eficient si in:
-reglarea tractului digestiv
-tratarea insomniilor, dizinteriilor, diareelor
-reglarea tulburarilor menstruale
-tratarea afectiunilor respiratorii minore
-lupta impotriva cancerului

Pudra de marar

Pudra de marar

Cum se prepara Pudra de marar

Cred ca majoritatea sosurilor si mancarurilor contin si marar in stare proaspata…dar ce facem iarna?
Ca sa pot pastra parfumul si gustul mararului nealterate, eu folosesc seminte de marar uscate, pe care le macin, pana obtin o pudra fina (foarte concentrata) si pe care o pastrez intr-un borcanel inchis ermetic.  Cand am nevoie, adaug putina pudra in mancaruri. Iubitorii de astfel de plante aromatice sigur ii vor simti savoarea si se vor bucura din plin de beneficiile sale.

 

Tags:

7 Comments

  1. Citeam si deja simteam mirosul tare frumos al mararului.Eu il pastrez la congelator.

  2. Mandala, sa inteleg ca ti-am trezit interesul cu postarea asta?:)
    Dia, si eu l-as pastra si in forma proaspata, dar am congelatorul tare mic, asa ca trebuie sagasesc si alte solutii de pastrare!:)

  3. Pingback: Chifle aromate
  4. Am citit in cartea doamnei Elena Nita Ibrian ca pudrele trebuie macinate pentru numai 7 zile pentru ca dupa aceasta perioada se pierd multe din principiile active. Pentru a respecta asta cred ca este buna o rasnita mica, butoias sau electrica ( cum mai sunt uneori la Lidl )

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: