Turta dulce aromata

share on:
Turta dulce aromata
La cererea unor prietene dragi, devansez acum aceasta postare (pe care intentionasem s-o postez mai aproape de Craciun), deoarece mi-am dat seama ca si acum, aproape de Mos Nicolae e foarte cautata. Aceasta este reteta mea de turta dulce pe care o fac mereu…sunt foarte multumita de ceea ce iese si n-am mai incercat alta.

Turta dulce aromata

Turta dulce aromata

-350 gr. faina -150 gr. unt -200 gr. zahar -150 gr. nuci macinate -1 ou -condimente (cuisoare, ienibahar, anason, scortisoara, nucsoara,ghimbir, cardamom–1 lingurita fiecare; sau, mai simplu, se poate sa folositi amestec pt. vin fiert) -1 pliculet praf de copt – 150 ml miere -putina sare

  • -350 gr. faina
  • -150 gr. unt
  • -200 gr. zahar
  • -150 gr. nuci macinate
  • -1 ou
  • -condimente (cuisoare, ienibahar, anason, scortisoara, nucsoara,ghimbir, cardamom–1 lingurita fiecare; sau, mai simplu, se poate sa folositi amestec pt. vin fiert)
  • -1 pliculet praf de copt
  • – 150 ml miere
  • -putina sare

Cum am preparat eu Turta dulce aromata

  1. Am amestecat bine bine toate ingredientele intr-un bol mare, pana s-a format o bila de aluat, pe care am dat-o la rece pt. cca. 2 ore. Apoi am intinf foaia de aluat si am taiat forme, pe care le-am copt in cuptorul preincalzit.
  2. Le-am copt la foc mediu (cca 180 grade) pana cand s-au rumenit putin si au trecut testul scobitorii (aprox. 15 minute, dar asta difera de la cuptor la cuptor).
  3. Le-am decorat cu royal icing alb si colorat (sau, si mai simplu, in comert exista niste creioane colorate cu royal icing…ar fi mai simplu, si va mai scuteste de ceva munca in plus:).
  4. Cu cat timpul trece mai mult, turta dulce se inmoaie si devine mai buna (e perfecta dupa cca 2 sapt., dar si imediat dupa coacere e f gustoasa, doar ceva mai crocanta)
  5. Atentie: turta dulce isi modifica putin forma la copt, datorita prafului de copt din compozitie…asa ca, daca doriti sa faceti forme mai precise, ar fi bine ca inainte sa definitivati coptul, sa mai ajustati putin turta dulce (cu formele, sau sabloane…ce aveti)
Extrasfat:
1. puteti elimina mierea din compozitie si cresteti cantitatea de zahar (astfel, turta dulce nu va fi tare si se poate consuma si imediat dupa racire, este usor crocanta ca un biscuite si foarte aromata)
2. cu cat intindeti mai mult foaia de aluat si faceti turta dulce mai subtire, cu atat ea va deveni mai crocanta; daca va doriti o turta dulc mai pufoasa, e simplu: faceti bilute din aluat, le asezati in tava si le coaceti pana trec testul scobitorii. Dupa racire, fie le lasati simple, fie le glazurati cu royal icing (glazura alba de zahar pudra cu putina lamaie)
Turta dulce aromata
Turta dulce aromata

16 Comments

  1. multumesc, fetelor! intr-adevar, mirosul din casa era fara egal..dar si acum se pastreaza prin parfumul aranjamentelor!

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: