Bomboane din morcov

share on:
Bomboane din morcov
Poate cunoasteti reteta aceasta, este una din preferatele copilariei mele…pe cat de simpla, pe atat de gustoasa! Bulgarasii portocalii au constituit mereu o bucurie nemarginita pt. mine, iar cand fiul meu m-a rugat atat de frumos sa-i fac aceste bomboane din morcov (ca doar stia exact despre ce este vorba), n-am ezitat! Imi aduc aminte ca, prima data cand am mancat eu aceste bomboane am fost convinsa  ca sunt facute cu piersici. Nici nu mi-a venit sa cred ca ele sunt, de fapt, din morcov. Si ca sa ma conving le-am preparat si eu imediat ce am ajuns acasa..si de atunci inca o data, si inca o data..si tot asa, pana au devenit traditie de Craciun.

Bomboane din morcov

Bomboane din morcov

Ingrediente pentru Bomboane din morcov

Avem nevoie de:
-1 parte morcov ras marunt (in cazul meu 100 gr)
-1 parte zahar (in cazul meu 100 gr)
-zeama de lamaie, dupa gust (eu am pus zeama de la 2 lamai)

Mod de preparare Bomboane din morcov

Am amestecat bine toate aceste ingrediente si le-am pus intr-un vas de lut, apoi le-am bagat la cuptor la cea mai mica temperatura, invartind compozitia din cand in cand…am tinut totul la deshidratat cca 2 ore (daca aveti cantitate mai mare de morcov, va fi nevoie sa asteptati mai mult timp). Dupa ce compozitia s-a legat bine, am lasat sa se raceasca, dupa care am format bulgarasii de jeleu si i-am dat prin zahar tos. Daca le lasati la temperatura camerei cateva ore, glazura se intareste putin, pe cand miezul bomboanelor este moale. Sunt absolut delicioase.

Enjoy!

….si imbracate in hainute de Craciun!

Bomboane din morcov

6 Comments

  1. Felicitari celor care mananca asa ceva. Copii mei nu au gustat decat o gura si s-au strambat, dupa care au baut o cana cu apa. Nici mie nu imi surad sa le gust. Sunt intradevar frumoase dar atat

    1. Anne, imi pare rau ca nu va plac bombonelele astea…noi suntem foarte incantati de ele; e adevarat, sunt dulci si foarte satioase, dar cine le-a gustat mi-a spus ca n-ar fi crezut ca e morcov acolo, ci mai degraba piersici. Insa daca tie nu-ti plac si nu te atrage nici macar sa le gusti, evident ca nici copiii tai nu le vor agrea, de vreme ce parintii sunt modelele si exemplele de viata ale celor mici. Nicio problema insa, cu siguranta va plac alte legume, nu-i asa?

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: