Bulgarasi cu rom si stafide

share on:
Bulgarasi cu rom si stafide
Se pare ca in iarna aceasta, fursecurile sunt la putere…nu stiu cum s-a nimerit, dar de data asta, biscuitii dulci si fursecurile sunt cele mai solicitate:) Poate si din cauza ca am stat mai mult la gura cuptorului, ca niste pisici zgribulite. Asa au aparut multe retete de fursecuri si biscuiti, printre care si acesti bulgarasi cu rom si stafide. De fapt, i-am incropit repede din ingredientele pe care le aveam la indemana, avand in vedere ca afara era o furtuna de zapada…si nu ar fi fost tocmai nimerit sa plecam la cumparaturi. Imaginati-va o zi friguroasa de iarna, cu cerul gri, cernind fulgi mari si grei, un vant puternic ce-i spulbera in toate partile, zapada cat cuprinde…si o casuta cu geamuri luminate in galben, cu o bucatarioara de lemn in care e cald si bine. Miroase a aluat fraged cald. Te asteapta pe masa o cana cu ceai de ghimbir cald si o farfurioara cu bulgarasi fini. Ce-ti poti dori mai mult?

Bulgarasi cu rom si stafide

Bulgarasi cu rom si stafide

Ingrediente Bulgarasi cu rom si stafide:

Pt. acesti bulgarasi avem nevoie de:
-1 pachet de unt
-2 oua
-1 praf de copt stins
-200 gr. zahar pudra
– 1 esenta de rom
-400 grame faina
-stafide dupa gust (eu am pus cca 75 grame) +stafide pentru decor.

Mod de preparare Bulgarasi cu rom si stafide

Am mixat bine toate ingredientele (untul a fost la temperatura camerei) si am dat aluatul la rece cca 30 min. (N-am pus toate stafidele in aluat, am mai pastrat cateva si pt. decor).
Apoi am format bilute, in care am infipt cate o stafiduta si le-am dat la cuptor (la foc mediu sau 180 grade), pana au trecut testul scobitorii.I-am lasat la racit in tava, dupa care i-am transferat pe un platou, i-am pudrat putin cu zahar si i-am servit.

Pofta buna!

2 Comments

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: