A trecut Craciunul si Revelionul, dar sarbatorile de iarna inca nu s-au incheiat…si mesele se umplu iarasi cu tot felul de bunatati. Astazi va propun acest aperitiv braduti sarati, care nu sunt numai atractivi, dar si foarte gustosi si satiosi. Daca ii preparati si sub alte forme, nu doar braduti cum am eu aici, veti avea niste aperitive frumoase si potrivite in orice ocazie, atat in zile obisnuite, cat si la evenimente festive. Iar in ceea ce priveste umplutura lor, si aceasta este foarte versatila. Puteti umple formele cu orice crema sarata, de la creme pe baza de iaurt cu verdeturi, pana la pateuri deosebite si mousse-uri delicate. Nu ramane decat sa verificati ce aveti la indemana prin camara si sa va puneti imaginatia la incercare. Rezultatul va fi spectaculos de fiecare data, iar voi,gospodinele, laudate!
Aperitiv Braduti sarati
Ingrediente
Pentru crusta:
- 150 grame unt moale (eu am folosit unt 82% grăsime)
- 2 ouă
- sare (după gust)
- 225 grame făină albă de grâu + făină pentru presărat pe masa de lucru
- 1 linguriță praf de copt
- pudra de chimen (optional)
Pentru umplutura 1:
– 100 grame spanac decongelat
-2-3 fire ceapa verde (sau germeni de ceapa)
-sare, dupa gust
-2 lingurite ulei de masline extravirgin.
Pentru umplutura 2:
-1 pahar mic iaurt degresat (150 grame)
-100 grame branza de vaci
-sare, piper, dupa gust
-masline, rondele de morcov fiert, branza rasa pentru decor
Mod de preparare
- Ingredientele pentru aluat se aseaza in masina de paine , in ordinea specificata de producator (intai lichidele, apoi solidele).
- Se seteaza masina pe programul de framantat (daca nu aveti o astfel de masina, este foarte bun si mixerul de mana)
- Dupa ce se obtine bila de aluat, se infoliaza si se da la rece 1 ora.
- Se intinde aluatul pe planseta infainata (o,5 cm grosime).
- Se decupeaza formele,
- Se imbraca formele alese cu acest aluat, dupa care se inteapa cu furculita din loc in loc. (nu e nevoie sa ungeti formele cu nimic, aluatul are unt in compozitie si va iesi usor).
- Se aseaza foaie de copt peste acest aluat crud si se umplu formele cu boabe de fasole.
- Se introduc la cuptor la foc mediu si se coc asa pana cand trec testul scobitorii (acest procedeu permite coacerea frumoasa a cojilor de tarte, impiedicand aluatul sa se ridice la suprafata–se mai numeste si coacere in orb).
- Se scot formele din cuptor, se lasa sa se raceasca si se arunca boabele de fasole. S-au obtinut niste frumosi braduti care asteapta sa fie umpluti.
- Se prepara crema de spanac: se scurge bine spanacul, se caleste in ulei de masline, impreuna cu ceapa taiata cat mai marunt (daca folositi germeni, acestia nu se adauga in tigaie, se caleste doar spanacul 1-2 minute). Se asezoneaza si se lasa la racit.
- Crema de branza se prepara mixand toate ingredientele.
- Bradutii se umplu cu creme, se decoreaza si se lasa la rece cca 1 ora, sa se „aseze”.
Pofta buna!
Excelenta idee, noua ne plac mult aperitivele si in perioada sarbatorilor se innacdreaza perfect cele in forme de braduti 🙂
si noua ne-au placut mult, Simona! multumesc frumos pentru apreciere!