Langosi unguresti

share on:
Langosi unguresti
Trebuie sa spun ca ma gandeam de multa vreme la acesti minunati langosi unguresti, dar abea acum mi s-a aprobat acasa reteta de catre strumfisor (el e mai reticent la tot ce e nou, dar dupa ce i-am explicat in principiu ca langosii sunt niste gogosi mai mari, care se servesc cu smantana si cascaval..parca, parca ar fi mancat si el:)

Langosi unguresti

Ingrediente pentru Langosi unguresti :

 

  • – 75 ml lapte caldut
  • -1 plic de drojdie uscata (7 gr)
  • -2 oua
  • -50 gr unt moale
  • -1 praf de sare
  • -1 praf de zahar
  • -faina cat cuprinde

Cum am preparat acesti Langosi unguresti

Am pus drojdia la muiat in laptele caldut cu putin zahar (ca sa infloreasca repede), apoi am adaugat celelalte ingrediente, am format un aluat elastic si am lasat la crescut cca 1 ora, intr-un loc ferit de curent si langa o sursa de caldura.
Dupa acest interval de timp, am constat ca era prea mult aluat pt. cati langosi aveam eu nevoie sa fac, asa ca am l-am  impartit in doua:o parte am lasat-o pe masa, iar pe cealalta am bagat-o intr-o punga si am dat-o la frigider (aluatul se pastreaza fraged max 6 zile in frigider–cand aveti nevoie, il scoateti de la rece si-l lasati la temperatura camerei cca 1 ora, timp in care el redevine pufos si gata de folosit).
Buuun, dupa ce am impartit aluatul, am format cate o „gogoasa” mai mare si am prajit-o in ulei incins (se prajeste repede, cam 3-4 min total, si se umfla putin). Apoi am pus smantana si am presarat cascaval (reteta originala prevede si putin marar si patrunjel proaspat presarat peste cascaval, dar eu n-am avut)
Sunt foarte, foarte gustosi si rapizi!

6 Comments

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: