Biscuiti cu legume deshidratate

share on:
Biscuiti cu legume deshidratate
Dupa parerea mea, acesti biscuiti sunt excelenti pe post de gustare, sau aperitiv. Pe mine una m-au incantat foarte mult, iar mirosul raspandit in casa…nu mai spun! Plus ca sunt foarte sanatosi si satiosi! Eu prepar destul de des acesti biscuiti cu legume deshidratate, in special iarna cand am mai multa pudra de legume la indemana. Vara, insa, ii prepar cu pulpa ramasa de la legume dupa ce le-am stors sucul. In acest caz va fi nevoie de ceva mai multa faina pentru a se forma aluatul. Se pot consuma simpli, sau cu diferite paste si pateuri, iaurt, sos de branza, etc.

Biscuiti cu legume deshidratate

Biscuiti cu legume deshidratate
Biscuiti cu legume deshidratate

Ingrediente pentru Biscuiti cu legume deshidratate

 -25 ml ulei de masline
-sare, piper dupa gust (optional)
-1 lingura pudra de legume deshidratate (eu le-am facut in casa prin rasnirea legumelor deshidratate)
-3 linguri faina de orez (facuta tot in casa prin rasnirea boabelor de orez)
-3 linguri faina de linte (preparata ca faina de orez)
-2 linguri tarate de grau
– 75 grame faina alba de grau (cantitatea de faina poate varia putin in functie de gradul de uscaciune al acesteia)

Mod de preparare Biscuiti cu legume deshidratate

  1. Din toate ingredientele mentionate se formeaza aluatul,care se framanta usor, dupa care se lasa la rece 1/3 ora.
  2. Dupa scurgerea acestui timp, aluatul se intinde cu sucitorul pe masa infainata putin, se taie forme cu un cutter pentru fursecuri, se transfera intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce tava in cuptorul preincalzit.
  3. Biscuitii cu legume deshidratate se coc la foc mediu (180 grade) pana cand se rumenesc usor la suprafata si devin fermi la atingere (10 min. in cazul meu). Nimic mai simplu!
  4. Veti observa ca foaia de aluat este plina, plina de culori frumoase, date de legume, iar  culoarea de fond este pamantie, conferita de taratele de grau. Eu am folosit un cutter patrat micut, pt. ca stiam ca biscuitii vor fi foarte consistenti, si nu e nevoie de cantitate mare. Sa va mai spun cat de frumos miroase a supa de legume sanatoasa cand deschideti cuptorul? Nu cred ca mai e nevoie…veti descoperi cu siguranta, daca va hotarati sa-i incercati!
Pofta buna!
Extrasfat: fiecare cuptor este unic, deci si tipul de coacere poate sa difere putin, dar biscuitii se coc relativ repede (daca au in compozitie pulpa proaspata de legume atunci este nevoie sa stea mai mult la cuptor pana se usuca bine)
Biscuiti cu legume deshidratate0
Biscuiti cu legume deshidratate0

Daca va plac acesti biscuiti cu legume deshidratate, nu ezitati sa le acordati 5 stelute in chenarul de mai jos si sa-mi lasati un comentariu pe blog. Comentariile voastre nu se sterg, sunt puncte de reper si surse de informare pentru noii vizitatori. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

10 Comments

  1. Felicitari,pt idee ,e atat de utila!!!!Se poate folosi faina fara gluten in loc de tarate grau si de ,faina alba???

    1. sigur ca da, Mirela, de ce nu? eu n-am avut asa ceva la indemana atunci, dar cu siguranta ii voi reface si in varianta fara gluten!

  2. Buna,
    Am o intrebare legata de rețetă, la ingrediente nu trebuia sa fie și ceva lichid? Sau uleiul ar trebui sa incorporeze compoziția. Eu am adăugat un pic de apa ca să iasă aluatul.

    1. Eu nu am mai pus nimic altceva in afara de uleiul prevazut in reteta.Nu exclud nici varianta in care uneori ar mai putea fi nevoie si de putina apa, in cazul in care faina este prea uscata

      1. Bună,
        Mulțumesc pentru rapuns.
        Bebelinei mele iau plăcut cum au iesit ca a papat tot ?
        Am adăugat apa pentru ca aluatul a ieșit ca nisipul și nu îl puteam întinde.
        Biscuiții au ieșit foarte buni.
        Mulțumim pentru rețete. ?❤️

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: