conserve conserve uscate

Parfum de fructe–chipsuri si pudra de fructe

Am asteptat mult pana sa fac aceasta postare, tot incercand sa adun cat mai multe poze si idei sa va impartasesc…si, cu toate ca n-am reusit sa le adun laolalta pe toate, m-am hotarat totusi sa va arat si voua cu ce m-am ocupat, printre picatele, in vara aceasta (si toamna): am uscat muuuulte fructe si legume (legumele, aici) pt iarna si asa am reusit sa le pastrez si parfumul!
Recunosc ca am utilizat deshidratorul cat am putut de mult, mai ales din lipsa de timp (as fi putut sa usuc totul si la soare, dar …timpul..ma intelegeti voi, nu?) Oricum, acest aparat minune si-a facut treaba neasteptat de bine, asa ca eu m-am ales cu o adevarata comara in camara!
Asadar, am inceput cu capsunile, vedetele primaverii…le-am feliat si le-am uscat bine, bine (a durat cca 2 zile intregul procedeu, dar a meritat cu varf si indesat) , apoi le-am inchis intr-un borcan ermetic! Zmeura si murele nu m-am indurat sa le usuc, asa ca anul acesta au ajuns in congelator.
Apoi au urmat, de-a valma, mere, ananas, banane, kiwi, portocale…asta asa, ca sa-mi incerc mana:)
Aveti mai jos un filmulet cu modul in care functioneaza deshidratoarele mele si cum am facut minunile de citrice uscate:

Nu va spun cat de parfumate sunt rondelele de citrice: eu le folosesc in ceaiuri, creme, blaturi…tot ce se poate, chiar ca si decor!

Toamna a venit cu o alta bogatie de fructe fantastice: pere, prune, catina, macese, piersici tarzii (pe acestea nu le-am mai fotografiat)

Pt. mine, toate acestea reprezinta o adevarata bucurie, o explozie de vitalitate si buna dispozitie: le mancam extrem de repede sub forma lor uscata, chipsuri (pe post de ceva dulce), sau le hidratez putin si le incorporez in diferite deserturi.

Dar adevarata descoperire este pudra de fructe, pe care am obtinut-o macinand cu grija chipsurile foarte uscate de fructe (in imagine veti vedea doar pudra de pere); are un parfum dumnezeiesc (si recunosc ca deseori desfac borcanelul doar ca sa-i simt aroma…) Dar eu am pudra din toate fructele pe care le-am deshidratat: se pastreaza foarte bine, desi tind sa se lipeasca granulele foarte usor intre ele (datorita zaharului continut); utilizez foarte des pudra de fructe in diferite creme pt. prajituri, blaturi, budinci, etc si mi-e foarte greu sa rezist sa n-o mananc asa, cu lingurita!!!!!
Cum va place comoara mea?

P.S. daca nu aveti deshidrator, iata cum mai puteti deshidrata fructele si legumele! 

S-ar putea să-ți placă și...

13 comentarii

  1. Haplea spune:

    Adorabila comoara de fructe deshidratate!!!!!

  2. esti o comoara la casa omului, harnicuto!

  3. Cred ca m-ai convins sa-mi i-au si eu un aparat de deshidratat!! Imi place tot ce ai facut.. 🙂 Felicitari ptr idei!

  4. Wow, foarte harnicuta esti … super comoara 🙂

  5. se simt aromele pana aici asa frumos scrii !

  6. Poliana spune:

    Super, esti tare harnica, ai o adevarata bogatie la casa acum!! Felicitari!

  7. Vreau si eu!:)

    Suuuuper !

  8. Magda spune:

    Totul arata atat de bine… Parca se simt si aromele…immmmmmm.
    Poti considera ca ai o comoara in camara.

  9. Dia Daria spune:

    va multumesc tuturor pt aprecieri…din pacate, ziua nu este de loc mai lunga, ca sa pot sa fac tot ce-mi propun, iar eu calatoresc enorm de mult, asa ca nu va suparati pe mine ca am mai disparut din peisaj!

  10. Vai cate minunatii ai facut !!!! Bravoooo !!!!

  11. […] dar le puteti vedea si pe cele din capsuni, care sunt o minunatie! De asemenea, puteti citi si in aceasta postare cum le transform eu intr-un adevarat ingredient secret in prajiturele si diferite preparate speciale […]

  12. […] la un moment dat, cand deshidratorul si-a facut loc in casa si viata noastra. E o mare minune si aparatul acesta, dar pur si simplu n-am fost pe acasa mai deloc ca sa-l pot […]

  13. […] si deci folosesti la gatit! Si un alt mare plus: legumele si fructele isi pastreaza culorile (vedeti aici fructele uscate pentru iarna). Dupa cum se vede in poze, am comparat in doua caserole amestecul de legume: intr-o caserola am […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.