Pasta de catina

share on:
Pasta de catina
Am mai scris acum ceva timp despre beneficiile catinei, dar deja le stiati si voi, nu? Ei bine, acum va arat cum am facut eu pasta de catina…alte retete cu fructul acesta minune vor mai urma!

Pasta de catina

Pasta de catina

Ingrediente pentru aceasta Pasta de catina:

  • 500 grame catina curatata
  • 350 ml sirop de zahar proaspat preparat

Mod de preparare Pasta de catina

Asadar, e farte simplu! Am zdrobit catina in blender, iar apoi am amestecat-o usor cu sirop de zahar legat bine si cald..am omogenizat bine, apoi l-am pus in sticle sterilizate…si e gata!

Stiu ca cel mai bine e s-o amesteci cu miere, am facut si asa, dar era destul de mare cantitatea de fructe…si atata miere n-am avut. asa ca am ales sa prepar catina in mai multe feluri, sa vad care se mentine mai bine, care este mai bine tolerata de familia mea, etc, avand in vedere ca acesta este primul an in care conserv asa ceva. Am facut aceasta pasta, am conservat-o si in miere, am facut sirop, am deshidratat cateva, etc…

Later edit: am consumat toate rezervele de catina intr-un timp relativ scurt: si pasta de catina (buna in prajituri sau ceai), si siropul preparat la rece (ca medicament) si pudra de catina (utilizata pe post de faina in produse de panificatie si prajituri).

Enjoy!

12 Comments

    1. mai gasesti prin piete sau la vanzatorii ambulanti (eu o gasesc mereu pe DN-uri, din 50 in 50 m!

    1. Paula, are o multitudine de utilizari, sa stii! o sa mai postez variant, pt. ca si eu am descoperit-o abea anul acesta si sunt extrem de incantata!

    1. Adina, inca se mai gaeste catina…iar proprietatile sale sunt maxime abea dupa ce a cazut putin bruma pe ele, asa ca inca mai ai timp s-o achizitionezi in continuare!

    1. tine foarte bine, sa stii…eu deja aproape am terminat pasta de catina si am mai cumparat o serie, ca s-o conserv si altfel!

    2. Daca va intereseaza catina alba , prelucrarea ei si ce produse puteti obtine din ea , puteti gasi totul pe sau puteti intreba si primi raspunsuri pe
      Pentru anul viitor , daca doriti catina alba va putem asigura orice cantitate in stare proaspata sau congelata

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: