Spaghete de dovlecel cu sos de rosii

share on:
Spaghete de dovlecel cu sos de rosii
Pana acum ceva vreme nu m-as fi gandit sa incerc sa mananc spaghete de dovlecel cu sos de rosii. Pur si simplu, asa ceva nici nu exista ca si concept in mintea mea, si nici nu m-am mai intalnit cu ele in copilarie, ori adolescenta.Dar de cand am decis sa-mi schimb stilul de viata si, implicit, alimentatia, am facut cunostinta cu multe preparate la care nu m-as fi gandit vreodata!

E adevarat ca am inceput sa acord mult mai multa atentie la ceea ce mananc (nu ca inainte nu eram cu ochii in patru), sa consum multe seminte, nuci si cereale, ca de fructe si legume proaspete oricum eram deja indragostita mai demult:), sa am mese regulate constand in ceea ce simt ca pot manca in acel moment (am observat ca organismul a invatat deja sa „ceara” ceea ce are nevoie, asa ca lucrurile se simplifica).

Asa am invatat multe despre niste cereale de care nu auzisem pana acum cateva luni, cum ar fi quinoa, psyllium, in, etc. Incet-incet am descoperit si cateva din minunile bucatariei Raw pe care le-am incercat timid si care mie imi fac foarte bine.
Fara sa mai continui vorbaria, va invit sa incercati si voi, macar cateodata, astfel de retete Raw Food (eu ma indrept extrem de mult spre dulciuri–ce sa-i fac, metahna veche:)) pe care vi le voi prezenta ocazional si sa-mi spuneti ce parere aveti si voi, daca nu deja ati facut cunostinta cu ele!

Spaghete de dovlecel cu sos de rosii

 

 Deci, pt. spaghetele de dovlecel avem nevoie de:

  • -1 dovlecel proaspat
  • -1 rosie  medie coapta bine
  • -condimente (sare, piper, usturoi, chili, etc.)
  • -cateva fire de verdeata (eu, neavand in acel moment, am adaugat pudra de verdeata uscata de mine)

Mod de preparare Spaghete de dovlecel cu sos de rosii

Se prepara in doi timpi si trei miscari, mult mai repede decat spaghetele traditionale: dovlecelul se decojeste, apoi se fac spaghete cu instrumentul din poza (arata ca un cutit de decojit legume, dar una din lame prezinta niste striatii), apoi se lasa deoparte pana facem sosul.
Tip: exista si un aparat-minune de facut spaghete din dovlecel, castravete sau vanata (se gaseste la Mall vegan Shop), dar eu nu cred sa am nevoie deocamdata de el, asa ca ma descurc cu cutitasul meu. Sau, daca nu aveti nici acest instrument, se pot taia felii subtiri cu decojitorul de legume obisnuit, apoi se taie taie bastonase subtiri cu cutitul…asta ia mai mult timp, dar ies spaghetele la fel de frumoase.
Sosul este de fapt, o salsa: se pun toate ingredientele in blender…si gata sosul! Acesta se toarna peste spaghete, se amesteca bine, se decoreaza frumos si se servesc. eu nu le-am mai decorat, pt. ca ma grabeam si nici nu aveam verdeata la indemana…dar ma iertati, nu? Recunosc ca a fost delicios si o sa mananc mult mai des asa ceva.
Enjoy!

12 Comments

  1. Draguta,arata minunat de sanatos!:)
    Imi amintesc ca m-au atras pastele din dovlecei acum ceva timp cand au fost pregatite de bucatarul Sora,pe Paprika!:)

    SANATATE MAXIMA!

  2. Imi pare rau sa aud ca ai probleme.. 🙁 Sanatate multa iti doresc!!
    N-am mancat niciodata paste facute din dovlecel, dar cred ca-s delicioase!!

  3. multa sanatate iti doresc,toti ar trebui sa fim mai atenti la ceea ce mancam,iti multumesc mult pentru aprecierile pe care mi le-ai facut,o seara buna

  4. Multa sanatate iti doresc, iar grija asta…ar trebui sa fie pentru toti, unii o neglizeaza, tu ai ambitie, e de apreciat. Spaghetele arata minunat! Pup

    1. multumesc, Paula!aici nu e vorba doar de ambitie…ci mai curand de diminuarea neplacerilor, in primul rand…si apoi, gandul la copilul si familia mea ma ineamna sa caut sa fac totul cat mai anatos!

  5. Super spaghetele tale si atat de sanatoase! Adevarul e ca suntem ceea ce mancam si cu asta cred ca am spus multe… Te pup si iti doresc sanatate si sper sa gasesc pe blogul tau cat mai multe retete la fel de simple si sanatoase.

  6. iti multumesc frumos, claudia pt. cuvintele frumoase si sustinerea ta…intentionez sa creez si o sectiune Raw Food, mai ales ca toti recurgem la hrana vie, macar din cand in cand!

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: