retete vegetariene supe

Supa crema de morcovi

Supa crema de morcovi
Cred ca v-am mai spus in cateva randuri cate de iubite sunt  supele-crema in familia mea: baietii mei le adora, iar eu sunt foarte incantata. Pe langa faptul ca sunt foarte hranitoare, ele imi dau avantajul de a „ascunde” toate legumele pr care fiul meu nu le accepta altfel. Stiind ca iubeste morcovii oricum i-as da, nu am ezitat sa pregatesc si aceasta supa minunata! Pana sa va dau reteta, o sa va amintesc ca, fiind portocalii, morcovii au o concentratie foarte puternica de antioxidanti (ca si legumele si fructele galbene), sunt plini de vitamine (A, K, C, B6), sunt o sursa buna de fibre si contin potasiu si mangan.
Atentie insa, daca urmati o cura de slabire: morcovii fierti au un indice glicemic mare ( 85, nu sunt recomandati, mai ales in dieta Montignac), insa cei cruzi sunt exact invers, adica au un indice glicemic  mai mic (30).
Totusi, nu e cazul sa va ingrijorati: Chiar daca au un IG ridicat,aceste alimente au un continut in glucide pure foarte scazut (cca 5%) .Consumul lor in cantitati normale ar trebui sa aiba deci un efect neglijabil asupra glicemiei.
Si acum, dupa atata povestit, sa va dau si reteta:

Supa crema de morcovi

Ingrediente pentru Supa crema de morcovi

  • -1 lingura ulei de floarea soarelui
  • -1 ceapa mica
  • -250 gr. morcovi
  • – 1 telina mica
  • -vegeta naturala
  • -sare, piper, dupa gust
  • -1 lingurita smantana, pt. decor (optional)
  • -1 lingurita unt
  • -apa (1,5 l)

Mod de preparare Supa crema de morcovi:

Eu nu prea sunt adepta calirii cepei in ulei (desi am vazut ca procedeul este foarte raspandit), in primul rand pt. ca bietul meu ficat nu rezista la asa un tratament; asadar, modul meu de gatire al mancarurilor este mult mai simplu, adica pun totul direct la fiert (in cazul de fata–legumele taiate cuburi, vegeta si lingura de ulei). Dupa ce legumele s-au inmuiat destul, am luat oala de pe foc, am lasat sa se racoreasca putin, apoi am pasat supa in blender, pana a capatat o consistenta foarte fina. Am adaugat lingurita de unt si am potrivit de sare si piper. Am servit calda, cu putina smantana  si crutoane.
Enjoy!

S-ar putea să-ți placă și...

5 comentarii

  1. Si la noi sant pe loc de frunte!

  2. Paula Gafitescu spune:

    Imi place supa asta! Nici eu nu calesc legumele in ulei la supe…dar niciodata 😀

  3. Simona-Florentina Pruteanu spune:

    un deliciu!

  4. Daniela spune:

    Pentru mine, o portioara cu smintina, daca se poate…

  5. Rita Oarga spune:

    Foarte buna supica asta. Sanatoasa si frumos colorata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.