Compot de capsuni cu ghimbir si vanilie

share on:
Compot de capsuni cu ghimbir si vanilie
 De cand am auzit de reteta asta, m-am si grabit s-o prepar, cum altfel, decat cu imbunatatirile mele:)…si bine am facut, pt. ca e foarte parfumat compotul! Initial am auzit de compot de capsuni cu vanilie. stiind ca am in casa pastai de vanilie, dar si mult-iubitul meu ghimbir, m-am gandit ca n-am cum sa dau gres cu asa o combinatie. Rezultatul? Un aromat compot de capsuni cu ghimbir si vanilie de care sunt tare mandra!

Compot de capsuni cu ghimbir si vanilie

Compot de capsuni cu ghimbir si vanilie

Ingrediente Compot de capsuni cu ghimbir si vanilie

Avem nevoie de:

  • 3 l apa
  • 300 gr. zahar
  • 1 kg capsuni (dar cred ca merge si mai mult)
  • 1 baton vanilie
  • 1 bucatica ghimbir curatat

Mod de preparare Compot de capsuni cu ghimbir si vanilie

Apa se pune intr-o oala pe foc, impreuna cu zaharul si se lasa pana se topeste tot zaharul. In momentul in care se ajunge la punctul de fierbere, se adauga ghimbirul taiat in rondele, pastaia de vanilie taiata pe lung si capsunile spalata se surse de apa. Se mai lasa la fiert inca 10 minute la foc foarte mic (nu trebuie sa apara bulele de aer in compot, altfel se sfarama capsunile). Se stinge focul si se toarna fierbinte in borcane sterilizate in avans. Se inchid ermetic si se pun cateva secunde cu fundul in sus, ca sa se formeze vidul. Apoi se intorc normal si se lasa sa se raceasca incet, in paturi.

Enjoy!

 Daca va place acest compot de capsuni cu ghimbir si vanilie, nu ezitati sa-i acordati 5 stelute in chenarul de mai jos si sa-mi lasati un comentariu pe blog. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

2 Comments

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: