conserve dulceturi

Jeleu de rubarba si capsuni

Jeleu de rubarba si capsuni
 Stiu..am lipsit cam multisor din peisaj…si ochii care nu se vad, se uita:) Azi e prima mea zi de vacanta…dar cu toate astea, munca e destula si nu asteapta, insa voi incerca sa ajung la zi cu postarile si sa va vizitez pe toti, ca tare mi-e dor de voi!
Pana atunci insa, sa vedeti ce-am adus bun-bun: un Jeleu de rubarba si capsuni pur si simplu irezistibil! Il puteti folosi la prajituri acum, sau se pastreaza in borcanase pana la iarna, cand ne putem bucura de un parfum si o aroma deosebita! Combinatia aceasta e pur si simplu adorabila! Niciodata parca nu reusesc sa-mi fac stocul de retete cu rubarba la care ma gandesc….parca sunt mereu pe langa ea, si ea pe langa mine:))

Jeleu de rubarba si capsuni

Jeleu de rubarba si capsuni

  • 500 gr. rubarba
  • 500 gr. capsuni
  • 1 kg zahar
  • zeama de la 1 lamaie
  1. Se curata tijele de rubarba si se taie cubulete.
  2. Se pune pe foc impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar si zeama de lamaie.
  3. Se amesteca, sa nu se prinda de fund si se lasa pe aragaz pana cand rubarba se inmoaie (aprox. 10 minute). Se ia de pe foc si se adauga cealalta jumatate de zahar si capsunile.
  4. Se pun iarasi la fiert, pana se inmoaie fructele, iar zaharul s-a topit complet.
  5. Acum e momentul sa mixam bine toata compozitia (fie in blender, fie cu ajutorul unui mixer vertical, pe care-l introducem in vasul cu jeleul pe jumatate facut:)).
  6. Dupa ce am obtinut o compozitie fina-fina, lasam iarasi la foc (de data aceasta minim), pana cand scade la jumatate si observam ca s-a legat (nu uitam sa amestecam continuu, sa nu se prinda de fund).
  7. Stingem focul si turnam jeleul fierbinte on borcane sterilizate, pe care le intoarcem cu fundul in sus, dupa etansarea 9in acest mod se formeaza vidul).
  8. Dupa cateva minute, intoarcem borcanele in pozitia normala, cu capacul in sus si lasam sa se raceasca in paturi.
  9. Enjoy!

 

Jeleu de rubarba si capsuni

 

 

 

S-ar putea să-ți placă și...

3 comentarii

  1. […] 100 grame jeleu capsuni […]

  2. […] cu 2 dintre preferatele mele: jeleu de menta si jeleu de coarne (acrisor), dar puteti folosi si jeleu de capsuni, jeleu de zmeura, […]

  3. […] cu 2 dintre preferatele mele: jeleu de menta si jeleu de coarne (acrisor), dar puteti folosi si jeleu de capsuni, jeleu de zmeura, […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.