Mini-bites din crackers cu legume si pasta de linte cu migdale
Si acum…sa va prezint reteta!
Mini-bites din crackers cu legume si pasta de linte cu migdale
Ingrediente
Pt. crackers avem nevoie de:
-1 cana pulpa de radacinoase si legume rase foarte marunt si stoarse bine de suc: morcov, telina, dovlecel, ardei gras, gulie, patrunjel verde, etc., ce va place si aveti la indemana (eu am folosit pulpa ramasa dupa stoarcerea legumelor…sucul l-am baut eu:))
-1 praf de sare neiodata
-condimente uscate: chilli, piper, pudra de verdeturi uscate (eu am pus un mix preparat de mine din: frunze de telina, patrunjel, coriandru, busuioc, cimbru)
– 2 linguri faina de in (obtinuta prin macinarea semintelor de in in rasnita de cafea)
-2-3 linguri apa
Pt. pateul de linte si migdale avem nevoie de:
– 1 ceasca linte (muiata peste noapte in apa)
-1 mana de migdale (hidratata peste noapte)
-1 mana de seminte de dovleac crude
– putin ulei de masline presat la rece
– 1 lingura zeama de lamaie
– sare neiodata,
– condimente dupa gust
– 1 legatura marar proaspat
– 1 catel usturoi
– 1 fir ceapa verde
– cateva fire patrunjel verde
– 1/2 ardei gras
– 1 rosie uscata si conservata in ulei de masline (si scursa de ulei)
Mod de preparare Mini-bites din crackers cu legume si pasta de linte cu migdale
- Nimic mai simplu! Am mixat toate ingredientele pt. crackers intr-un blender si asa am obtinut aluatul (daca e prea uscat mai adaugam putina apa, daca e prea moale, mai adaugam faina de in).
- Am lasat putin aluatul sa se odihneasca (10 minute), apoi l-am intins planseta tapetata cu o foaie de copt, deasupra lui am asezat o alta foaie de copt si am inceput sa rulez cu sucitorul (practic, am intins aluatul intre doua foi din hartie de copt, ca sa nu mi se lipeasca aluatul, care nu e foarte elastic).
- Apoi am decupat forme cu ajutorul decupatorului pt. fursecuri (eu am ales o forma patrata de data asta), am luat cu grija patratelele si le-am asezat in deshidrator, unde le-am lasat cateva ore, pana s-au uscat bine, pana au devenit crocante (daca nu aveti deshidrator, puteti folosi cuptorul electric, pe care-l setati la 45 grade…sau le puteti coace pur si simplu la o temperatura mai ridicata–in acest mod, crackersii nostri devin doar vegani.
Cat timp biscuiteii de legume au stat cuminti la uscat, am preparat bunatatea de pateu de linte cu migdale:
- Am pus lintea, rosia si ardeiul gras in vasul special de fiert orez al steamerului, impreuna cu 1 cana apa. Am fiert totul cca 20 minute, apoi am lasat sa se raceasca.
- Am transferat compozitia in vasul blenderului si am adaugat toate celelalte ingrediente. Am mixat bine, pana am obtinut o pasta, pe care o gustam din cand in cand, pana am potrivit-o de condimente.
Am pus pateul intr-un bol cu capac si l-am lasat la rece 2 ore, sa se intrepatrunda aromele. - Dupa ce biscuitii au fost gata, i-am lasat sa se raceasca, am pus pateul intr-un sac a poche si l-am aplicat cu grija pe fiecare crackers. Nu mi-a mai ramas decat sa-i decorez dupa imaginatie si sa-i servesc!
Enjoy!
Arata tare bine aceste mini-crackers! Te-am adaugat in blogroll la caietul-cu-retete.blogspot.ro, asa cum ai zis 🙂 multumesc pt vizita!
Ai putea sa pui si tu linkul meu la tine in blogroll?
Eu am doua bloguri culinare, alege-l pe care doresti: http://retete-vechi-si-noi.blogspot.com/ si http://caietul-cu-retete.blogspot.com/
Multumesc! O saptamana excelenta!
le-am adaugat pe ambele, Oana! iti multumesc mult! te pot ruga sa ma primesti si in blogrollul celui de-al doilea blog al tau? te pup si inca o data ms mult!
Buna Adnia si bine te-am gasit 🙂
Arata minunat si sunt tare gusoase !
Imi place tare mult blog-ul tau 🙂 lam adaugat in lista de bloguri 🙂
gata, Laura…s-a rezolvat! iti multumesc tare mult pt. aprecieri! te pup si te mai astept pe la mine!
Cred că sunt delicioase!
asa este, Liana…sunt spectaculoase, atat ca gust, cat si ca aspect!
Ce bine arata !!! 😉
multumesc tare mult, Magda! te pup!
Arata foarte bine si cred ca si gustul este deosebit.O reteta pe gustul meu. Am notat!
asa un mic dejun sanatos si usor, dar si simplu de pregatit as manca mai mereu, imi place cum au iesit mini feliutele si cat de gustoase sunt si arata 😀
Aurica, si eu sunt mare fan, recunosc cu mana pe inima! pe langa asta, se pot servi cu succes si la bufetele mai „dichisite”:)
[…] Daca si voi decideti sa introduceti lintea cat mai mult in alimentatia voastra, va las si niste Mini-bites din crackers cu legume si pate de linte, ce pot fi serviti in orice moment al zilei, dar care va si pot impresiona musafirii de ultim […]
[…] Dupa parerea mea, acesti biscuiti sunt excelenti pe post de gustare,sau aperitiv. Pe mine una m-au incantat foarte mult, iar mirosul raspandit in casa…nu mai spun! Plus ca sunt foarte sanatosi si satiosi! eu prepar destul de des acesti biscuiti cu legume deshidratate, in special iarna cand am mai multa pudra de legume la indemana. Vara, insa, ii prepar cu pulpa ramasa de la legume dupa ce le-am stors sucul. In acest caz va fi nevoie de ceva mai multa faina pentru a se forma aluatul. Se pot consuma simpli, sau cu diferite paste si pateuri. […]
[…] acesti biscuiti sarati cu legume (cu gust de pizza) pe post de crutoane pentru supele crema, sau un aperitiv elegant, asezad pe ele diferite pateuri vegetale sau ce mai doriti […]
Apreciez retetele si chiar le-am salvat.Dar..maslinele negre nu sunt adecvate unui asemenea regim, ele nemaifiind naturale, trecand printr-un proces de oxidare care le face negre.Indicate ar fi Kalamata, de fapt, sunt cele mai bune si mai naturale
Multumesc pentru apreciere! Retetele le puteti adapta dupa gusturile si nevoile dvs. fara nicio problema