Prajitura cu faina integrala si capsuni

share on:
Prajitura cu faina integrala si capsuni
Pentru ca inca am mai gasit capsuni in piata, pentru ca le adoram…si pt. ca mi-am dorit un dulce sanatos si gustos tocmai cu aceste fructe, am pregatit rapid o prajitura cu faina integrala si capsuni, o combinatie pe care o recomand din suflet: este aromata (capsunile se simt foarte bine), satioasa si cu aport ridicat de fibre, datorita fainii integrale de grau, pe care am folosit-o la preparare.

Prajitura cu faina integrala si capsuni

Prajitura cu faina integrala si capsuni

Prajitura cu faina integrala si capsuni

  • 250 gr. capsuni spalate si curatate de coditele verzi
  • 150 gr. zahar brun
  • 75 ml ulei de floarea-soarelui/ samburi de struguri/ migdale dulci
  • 1 lingurita extract de vanilie (eu l-am preparat in casa)
  • 200 gr. faina integrala
  • 1/2 plic praf de copt
  • 75 ml lapte de migdale
  • zahar pudra pt. decor (optional)
  • 2 oua
  • cateva picaturi zeama de lamaie (optional)
  1. Am batut albusurile spuma cu putin zahar si cateva picaturi zeama de lamaie (optional), apoi am dat castronul deoparte.
  2. In alt bol mai mare, am mixat toate celelalte ingrediente, la gramada (cu exceptia capsunilor), dupa care am incorporat usor pasta obtinuta in albusul spuma. Am facut acest lucru amestecand cu spatula.
  3. Cand compozitia a devenit omogena, am turnat-o intr-o tava mica, tapetata cu foaie de copt, am asezat capsunile proaspete, apoi am dat la cuptor, pana a trecut testul scobitorii.
  4. Am lasat sa se raceasca, am portionat si am servit.
  5. Pofta buna!

Daca va place aceasta prajitura cu faina integrala si capsuni, nu ezitati sa-i acordati 5 stelute in chenarul de mai jos si sa-mi lasati un comentariu pe blog. Comentariile voastre nu se sterg, sunt puncte de reper si surse de informare pentru noii vizitatori. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

10 Comments

  1. Buna ziua. Tin sa iti spun ca apreciez maxim retelele tale si de fiecare data cand am ocazia incerc retele de prajituri (nu foarte des 😀 ) iar aceasta cu faina integrala o voi incerca in weekend.
    Sper sa postezi cat mai multe retete cu faina integrala !!
    Spor in tot ceea ce ti-ai propus si sa ne incanti cu cat mai multe retete dragi!

    1. iti multumesc tare mult pentru cuvintele tale frumoase si incurajatoare, Alexandra! eu folosesc destul de mult faina integrala, mai ales ca mi-o macin in casa…dar la panificatie mai mult, si in preparate sarate gen covrigei, grisine, etc.

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: