Inghetata de zmeura

share on:
Inghetata de zmeura
Cine nu iubeste inghetata...si mai ales cea de zmeura? Cum si noi suntem fani…si cum am cules chiar eu zmeura parfumata din padure, nu se putea sa treaca vara fara sa fac o inghetata, nu-i asa? Ca o paranteza, cred ca acestea sunt printre putinele fructe naturale pe care le-am mai gasit in ultima vreme…acestea sunt cu adevarat bio (va dati seama ca in padure nu sta nimeni sa stropeasca tufele cu tot felul de chimicale), cu gustul acela inconfundabil dintotdeauna, dulce-acrisor si o aroooma! Asadar, zmeura e vedeta acestei retete absolut minunate!

Inghetata de zmeura

Inghetata de zmeura

Ingrediente pentru Inghetata de zmeura :

  • -400 ml frisca lichida
  • -250 g branza proaspata de vaci
  • -400 g zmeura proaspata, sau decongelata
  • -3-4 linguri miere, sau dupa gust

Mod de preparare Inghetata de zmeura:

  1.  Intr-un mixer, se amesteca bine branza cu frisca lichida si mierea, pana devine totul o pasta extrem de fina (cca 1 minut), care se toarna intr-un bol.
  2. Separat, se mixeaza si zmeura (tot in mixer), apoi se strecoara printr-o sita, pentru a separa semintele de pulpa.
  3. Pulpa astfel obtinuta se incorporeaza in crema fina de branza, cu ajutorul unei linguri de lemn.
  4. Compozitia pentru inghetata este acum gata si se da la congelator petru cateva ore, pana se intareste.
  5. Inainte de servire, inghetata se lasa la temperatura camerei cca 20 minute, sa poata fi luata usor in cupa.
Extra sfat: Pentru a fi siguri ca nu se formeaza ace de gheata, este recomandabil ca inghetata sa fie amestecata de 3-4 ori la intervale de 30 minute, dupa care se lasa la inghetat complet.
Pofta buna!

Inghetata de zmeura

 

Daca va place aceasta inghetata cu zmeura si vanilie, nu ezitati sa-i acordati 5 stelute in chenarul de mai jos si sa-mi lasati un comentariu pe blog. Comentariile voastre nu se sterg, sunt puncte de reper si surse de informare pentru noii vizitatori. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

9 Comments

    1. Am folosit o branza de vaci foarte bine scursa, era impachetata in hartie, ca pachetul de unt. Insa se poate folosi cu succes si branza de vaci cremoasa, la galetusa marca Pilos de la Lidl, va iesi o inghetata foarte fina.

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: