Provocarea secreta–Crema de zahar ars

share on:

Am intrat si eu in hora Provocarii Secrete! Stiu, stiu–stau extrem de prost la capitolul timp liber…nici eu nu mai stiu ce sa fac mai intai, dar, sincer va spun, n-am putut rezista unui grup atat de minunat si unei idei pe masura!Asadar, o sa va spun pe scurt ca ideea acestei provocari a pornit de la Ama, iar luna aceasta este gazduita cu mult drag de Elena, cea care m-a si inclus pe lista bloggerilor care se delecteaza cu aceasta minunatie! Mie mi s-a repartizat blogul Corinei, care m-a incantat prin designul simplu si pe gustul meu…iar preparatele ei sunt un adevarat deliciu,asta pot sa va asigur! Pur si simplu, am stat ore intregi rasfoind blogul ei si mereu ma razgandeam in privinta alegerilor…si cum nu puteam sa prepar decat o singura reteta, m-am oprit, totusi, asupra cremei de zahar ars, pe care eu am personalizat-o cu putin extract de vanilie si un praf de anason. In ceea ce priveste reteta, o sa v-o redau exact pe a ei, pentru ca este explicata extrem de bine. Doar v-am spus ce adaugiri am facut eu…in rest, este perfecta; si imi permit s-o pastrez si eu asa, ba chiar s-o folosesc de muuulte ori de acum inainte!

Provocarea secreta–Crema de zahar ars

 

 

Provocarea secreta--Crema de zahar ars

Provocarea secreta–Crema de zahar ars

  • 5 oua
  • cca 800 ml de lapte
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 8 linguri de zahar
  • 1 praf anason
  1. Intr-o cratita se topesc 5 din cele 8 linguri de zahar.
  2. Cand acesta este topit si face spuma pe deasupra se ia cratita de pe foc si se inclina, rotind usor, astfel incat zaharul sa ajunga si pe peretii cratitei. Se lasa la racit.
  3. Ouale se bat cu restul de zahar, extract de vanilie si praful de anason si se toarna laptele.
  4. Se omogenizeaza compozitia si se toarna in cratita cu zahar (Zaharul nu trebuie sa fie racit de tot, dar sa fie intarit bine pe marginile cratitei).
  5. Se da la cuptor pana cand se incheaga ouale (in cazul meu 50 de minute la 175 de grade/foc moderat).
  6. Lasati crema sa se raceasca de tot inainte de servire si daca doriti o puteti rasturna pe un platou/farfurie, astfel va fi si mai usor de portionat.

Atentie! Pentru rasturnatul cremei folositi un platou usor adanc, altfel siropul va curge si se va irosi.
Deasemenea, pentru un efect deosebit puteti sa faceti crema in forme mici, individuale.

Extra sfat: Laptele folosit poate fi rece de la frigider sau adus la temperatura camerei, cum doriti. Eu de multe ori il folosesc rece rece scos din frigider.

3 Comments

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: