Paine Irlandeza

share on:
Paine Irlandeza
Cum sa nu iubesti painea facuta in casa? Si cum sa nu-ti gadile narile mirosul de paine proaspata care invadeaza nu doar bucataria, ci toata casa…alearga din camera-n camera, se rostogoleste pe scari, te atrage si te-mbie sa te asezi la masa, te incalzeste intr-o zi racoroasa de toamna?
Insa, gata cu reveria si sa revenim la painea de azi, fara drodjie si fara dospire…Este o paine rapida, care se face usor, iar de gust nu mai vorbim!  Iar eu o ador tocmai pentru ca o pot pregati si cand sunt pe fuga, neavand timpul necesar s-o las sa creasca:)

Paine Irlandeza

Paine Irlandeza

Paine Irlandeza

Paine Irlandeza

  • 200 ml lapte
  • 300 ml iaurt
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita rasa bicarbonat
  • 55 g fulgi de cereale integrale
  • 250 g faina alba de grau
  • 250 g faina integrala de grau
  • 2-3 linguri seminte (optional)
  1. Se framanta toate ingredientele pana se formeaza bila de aluat (se poate folosi si robotul de bucatarie, sau masina de paine…in acest mod este mai comod), se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se cresteaza si se introduce in cuptorul preincalzit.
  2. Se coace la foc mediu, pana trece testul scobitorii.
  3. Painea va avea o coaja groasa si crocanta, iar miezul este moale si gustos. Se consuma in max. 2 zile de la preparare, daca mai rezista:))
  4. Pofta buna!

8 Comments

  1. E dupa o reteta irlandeza de ii zice asa sau numele nu are nici o legatura cu painica?
    Arat f bine, imi place mult, si mi-ai facut pofta de paine de casa.
    As putea sa fac si eu una… 🙂

    1. Bucate, da, este o paine foarte obisnuita in Irlanda, dupa cum spune si wikipedia (in varianta originala se numeste „Irish Soda Bread”), cunoaste chiar o multime de varietati, cu diferite adaugiri si este foarte gustoasa, dupa parerea mea!
      daca faci si tu, da-mi de stire! te pup si te mai astept!

  2. multumesc pentru aducere aminte a faptului ca si bunica mea facea astfel de paine…incet-incet, ne indreptam spre ….fara gaze, fara energie electrica….macar Soarele sa ramana sa ne incalzeasca…sarutari de maini si multumesc

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: