Quinoa cu nuci si miere

share on:
Quinoa cu nuci si miere

Despre quinoa am mai scris de cateva ori, dar cred ca deja ati inceput sa va obisnuiti cu aceasta cereala-minune, sau „mama tuturor cerealelor”, cum era numita de incasi. Si tot la fel sunt convinsa ca cei mai multi dintre voi ati inceput sa-i cunoasteti si beneficiile, care nu sunt deloc de neglijat.

Cum quinoa a inceput sa fie din ce in ce mai prezenta in bucatariile noastre (si nu degeaba), am observat ca exista destul de multe retete bazate pe quinoa! Si bine facem! Nu e deloc greu sa gatesti bobitele acelea frumoase si micute: ele se folosesc si se prepara exact asa cum preparam binecunoscutul orez. Cu specificatia ca boabele de quinoa au un gust usor similar cu nuca si sunt total lipsite de gluten. Asta le face excelente pentru uzul persoanelor cu intoleranta sau gluten si nu numai!

Asadar, iata o noua reteta draga cu quinoa, pe care eu am servit-o la micul dejun, dar este foarte gustoasa si potrivita si gustarilor!

Quinoa cu nuci si miere
Quinoa cu nuci si miere

Quinoa cu nuci si miere

Ingrediente :

  • 1 ceasca quinoa 1/2 ceasca nuci macinate
  • 2 linguri miere de menta
  • 1 praf scortisoasa

Mod de preparare 

1. Se spala quinoa in 4-5 ape, dupa care se pune la fiert pt. 15. minute in volum dublu de apa (2 cesti).

2. Se acopera craticioara si se lasa 10 minute sa se odihneasca si sa se umfle putin. Astfel, quinoa devine mai pufoasa. Se lasa la racit.

3. Quinoa se amesteca intr-un bol cu nuci si miere si scortisoara.

4. Se serveste rece la micul dejun/ gustare.

Pofta buna!

 

quinoa cu nuci Alte retete cu quinoa mai gasiti si aici: Budinca de quinoa cu fructe Quinoa cu broccoli Paine cu quinoa si susan Quinoa cu rosii

11 Comments

    1. Haplea, e foarte simpla si la indemana…dar beneficiile sunt maxime! ma bucur tare mult ca-ti place!

  1. Am auzit pe la emisiuni despre aceasta quinoa. …. nelamurirea mea este: s-o găsi oare si-n Italia ????……o fi scumpă? ??….. e buna si-n diete, nu ?

    1. Buna! nu stiu daca in Italia se gaseste, e posibil sa fie disponibila pe la magazinele naturiste, sau la cele online. Da ajuta si in diete, dar se combina cu legume si salate, nu cu carne.

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: