Bomboane cu mere

share on:

De sarbatori am pregatit un aperitiv care le-a placut tare mult baietilor mei, si anume bomboanele aperitiv cu cascaval. Inca de cand le-am asezat pe masa, au disparut rapid si am primit rugamintea fierbinte de a le prepara si sub forma mai …dulce, si anume cu mere si scortisoara (cu dovleac au fost primite cu jumatate de gura:)) Asadar, cum puteam eu sa refuz o asa comanda clara si hotarata? Bombonelele acestea sunt de fapt, un alt mod de prezentare a unor mini-placintele cu mere, rulate individual…o mare incantare pentru copii si un alt mod de a-i atrage sa consume fructe, chiar si coapte si sa mai renunte la bomboanele din comert!

Odata cu minunatele bomboane cu mere vreau sa trimit o imbratisare virtuala catre Lili, care mi-e foarte draga si a carei blog merita vizitat!

Bomboane cu mere

Bomboane cu mere

Ingrediente:

  • cateva mere spalate si taiate cuburi dreptunghiulare (preferabil sa aiba dimensiuni similare)
  • 1 lingurita scortisoara pudra
  • 1 pachet foi de placinta
  • putin ulei pentru uns foile
  • sfoara de bucatarie, pentru legat bomboanele

Mod de preparare Bomboane cu mere

1. Se pudreaza cuburile de mar cu scortisoara. Se desfac foile de placinta, una cate una, se ung cu putin ulei (sa nu se usuce imediat), se taie pe latul in fasii egale, care si ele se taie pe jumatate.

2. Se taie sfoara in bucati egale si se pun la indemana.

3. Se plaseaza cate un cub de mar pe marginea unei fasii de foaie pregatite dinainte si se ruleaza cu grija, infasurandu-se bine cubul de mar, dar totusi bland, ca sa nu se rupa foaia.

4. Marginile aluatului se rasucesc foarte usor la capatul cubului de mar infasurat, ca si cum am rasuci folia de ambalaj a unei bomboane.

5. Fiecare capat al “bomboanei” se leaga lejer cu cate o bucata de sfoara, de asemenea pregatita dinainte. Se repeta operatiunea pentru fiecare bomboana in parte, pana se ruleaza toate cuburile de mar.

8. Bomboanele se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la rece 30 minute.

9. Se introduce tava cu bomboane reci in cuptorul incins si se coc 5-7 minute, cu mare atentie, sa nu se coaca prea mult, iar marul sa „explodeze”.

10. Se scoate tava cu bomboane  din cuptor si se lasa dau la rece, pentru a-si pastra forma.

11. Se desface sfoara fiecarei bomboane cu mare grija si se aseaza frumos in platou.Se pudreaza cu zahar.  Se pot servi imediat, sau pot fi lasate “in asteptare” pana in momentul servirii.

Pofta buna!

P.S. Vedeti aici cum se fac aceste bomboane pas cu pas! 

Bomboane cu mere

 

Daca va plac aceste bomboane cu mere, va rog sa le acordati 5 stelute in chenarul de mai jos si sa-mi lasati un comentariu pe blog. Ma intereseaza parerea voastra. Multumesc! 

6 Comments

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: