Cuptorul cu microunde–dusmanul din casa ta

share on:

 

 

  • Este posibil ca milioane de oameni sa-si sacrifice   sanatatea fara sa stie de pericolele la care se expun?

  • De ce a interzis Uniunea Sovietica aceste aparate in   1976?

  • Cine a inventat cuptorul cu microunde si de ce ?

  • Cum functioneaza acesta?

Presupun ca deja mai toata lumea stie acum ca hrana pe care o mancam are directa legatura cu sanatatea noastra fizica, mentala si spirituala. Alimentele ne pot vindeca sau imbolnavi, in functie de felul in care au fost crescute, recoltate, pastrate, manipulate, preparate si binenteles gatite.

•Cel mai eficient si sigur mod de a manca alimentele este in starea lor cat mai naturala, cruda. Dar nu toata lumea este pregatita sa faca asta iar pe de alta parte sunt unele alimente care nu pot fi mancate crude si astfel oamenii au gasit metode de a le gati.
•In secolul vitezei insa valoarea unei mese nu este data insa nici macar de faptul ca hrana este cruda sau gatita, bio sau procesata. Valoarea este data de disponibilitate, economie si eficienta (rapiditate).

Daca este atat de periculos, de ce exista pe piata?

•In acest moment foarte multi romani au in apartamentele lor un asemea cuptor. De fapt sunt putini cei care nu au asa ceva. Sa nu mai vorbim de restaurante si chiar bucatariile din diferite birouri de firme unde cuptorul cu microunde este un element de baza. Faptul ca este destul de ieftin, usor de folosit si isi face treaba intr-un mod aparent curat si rapid, da o valoare considerabila acestui dispozitiv in mai toate bucatariile. Putini sunt cei care cred ca aceste aparate sunt periculoase. Binenteles, daca ar fi periculoase, guvernul ne-ar spune nu?
•Cineva s-ar sesiza si ar fi interzise, nu? Ei bine…, se pare ca intr-adevar, NU!

Cum functioneaza cuptorul cu microunde?

•Microundele sunt o forma de energie electromagnetica , precum undele radio si ocupa o parte din spectrul de putere sau energie electromagnetic. Microundele sunt o forma de unde foarte scurte(de unde si numele) care calatoresc cu viteza luminii. In lumea noastra moderna, microundele sunt folosite pentru telefoniile pe distante mari, programe de televiziune, internet, sateliti samd. Dar pentru multi dintre noi acestea reprezinta doar o notiune legata de gatirea sau incalzirea rapida a alimentelor.

•Cuptorul cu microunde are in dotare un magnetron, un tub in care electronii sunt afectati de catre campurile magnetice si electrice in asa fel incat sa produca radiatii de microunde la aproximativ 2450 MHz. Aceste radiatii interactioneaza cu moleculele din alimente. Toate undele isi schimba polaritatea de la pozitiv la negativ cu fiecare ciclu al undei. In cazul microundelor aceasta schimbare are loc de milioane de ori pe secunda. Moleculele alimentelor , in special cele ale apei au un capat pozitiv si unul negativ precum un magnet are polaritate nord si sud.

Facand o camparatie cu soarele, microundele generate de soare sunt bazate pe principiile curentului direct pulsat care nu creeaza caldura prin frictiune. Microundele generate de cuptoare folosesc curent alternativ care creaza caldura prin frictiune. La acestea energia undelor se duc intr-o singura frecventa stramta din spectrul energetic, pe cand energia soarelui opereaza intr-un spectru de frecventa foarte larg. In vreme ce caldura soarelui vine progresiv din exterior in interior, in cazul microundelor de la cuptoare, caldura vine dinspre interior in afara.

Cine a inventat cuptoarul cu microunde?

•Exista mai multe surse in acest sens. Pe de o parte inventia ii este atribuita unui american , Dr. Percy Spencer, care in 1946 in timp ce experimenta cu o tehnologie radar a observat intamplator cum alimentele care erau in preajma se incalzeau.
•Pe de alta parte ii este atribuita unui englez Leonard Gfoellner. Insa mai exista o ipoteza interesanta si anume ca acesta a fost inventat de nazisti. Poate nu era o varianta la care v-ati fi asteptat. Insa sa nu va duca acum imaginatia ca era o tehnologie menita sa ucida ci din contra chiar sa hraneasca.
•In timpul invaziei lor in Rusia, germanii ar fi elaborat aceste cuptoare ale caror avantaje permiteau rezolvarea multor probleme legate de prepararea meselor pe scara larga si a producerii de alimente intr-un timp foarte scazut precum si economisirea de combustibil pentru gatit

Dupa razboi, aliatii, americanii, englezii dar si rusii au gasit aceste cercetari medicale facute de nemti in acest domeniu pe care le-au transportat inapoi in tarile lor si le-au clasificat ca si secrete de stat.
•In vreme ce in America dupa asa zisa inventie a sa cuptorul cu microunde a ajuns sa faca miliarde, in Rusia acesta a fost interzis complet, iar in urma testelor pe care le-au facut, rusii chiar au transmis un avertisment international referitor la pericolele atat biologice dar si de mediu inconjurator.

O serie de studii facute in Rusia a ajuns la concluzia ca substante cancericene sunt formate in toate alimentele preparate la cuptorul cu microunde. Niciun aliment nu a fost tinut in aparat mai mult decat necesar.

Iata cateva astfel de rezultate:

•Carnea preparata la cuptorul cu microunde provoaca formarea de d-nitrosodientanolamide, un cunoscut cancerigen
•Laptele si cerealele preparate la cuptorul cu microunde isi transforma o parte din aminoacizi in carcinogeni
•Dezghetarea fructelor inghetate cu ajutorul microundelor, transforma glucoza si galactoza acestora in substante carcinogene
•Scurta expunere a legumelor, fie crude, gatite sau inghetate la cuptorul cu microunde, transforma alcaloidele din plante in carcinogene

Cercetatorii rusi au observat de asemenea si o accelerare a degradarii structurale a alimentelor si o scadere in nutrienti a acestora. Astfel, alimentele si-au pierdut intre 60 si 90 % din nutrienti. Au fost observate:

•Pierderea bio-disponibilitatii complexelor de vitamina B, vitamina C si vitamina E.
•Pierderea mineralelor esentiale precum si a altor factori lipotropici in toate alimentele testate.
•Diferite deteriorari a mai multor substante din plante, precum alcaloidele, glucozidele, galactozidele si nitrilozidele
•Degradarea nucleoproteinelor din carne.

Microundele ucid apa

•Apa, elementul vital al vietii este afectat cel mai repede si in cel mai periculos fel de catre cuptorul cu microunde. Cum explicam mai devreme, apa este cea mai sensibila la interactiunea cu aceste unde si in consecinta este afectata si denaturata in mod fatal. Exista un experiment simplu in care peste o samanta tinuta in vata sau pamant se toarna apa incalzita intr-un cuptor cu microunde. Acea seminta nu va creste . Este un experiment care poate fi facut de oricine. O concluzie simpla este trasa : apa isi pierde proprietatile datatoare de viata. Daca ne gandim atunci ca oamenii sunt undeva la 70% , ne putem imagina ce efect au aceste radiatii asupra apei din interiorul nostru.

Exprimente elvetiene

•Experimentele facute in Elvetia de Dr. Hans Hertel impreuna cu Dr. Bernard Blanc de la Swiss Federal Institute of Technology au scos la iveala faptul ca microundele distrug calitatea nutritionala a alimentelor. Ei au masurat, de asemenea, schimbari patologice in sangele voluntarilor care au consumat mancare produsa in cuptorul cu microunde. Descoperirile celor doi doctori sunt profunde si socante. Ei au observat o scadere in continutul de hemoglobina din sange. Aceasta inseamna ca sangele va transporta mai putin oxigen si ca tesuturile organismului s-ar putea sa nu primeasca toata cantitatea necesara de oxigen. In schimb, s-a observat o crestere a celulelor albe si a colesterolului. Sporirea numarului de celule albe produce stres in organism. In mod normal, celulele albe se inmultesc ca raspuns la infectii acute, toxine si la afectarea celulelor. Limfocitele au scazut. Acestea sunt un anumit tip de celule albe importante sistemului imunitar. Nici una din aceste modificari nu este favorabila organismului.

Studiul a fost făcut împreună cu dr. Bernard H. Blanc de la Institutul Federal de Tehnologie din Elveția și în colaborare cu Institutul Universitar de Biochimie, de asemenea din Elveția.

•La intervale de 2 până la 5 zile, voluntarii participanți la studiu au primit una din următoarele variante de mâncare pe stomacul gol: (1) lapte crud; (2) același lapte gătit convențional; (3) lapte pasteurizat; (4) același lapte crud înfierbântat la cuptorul cu microunde; (5) legume crude de la o fermă organică; (6) aceleași legume gătite în mod convențional; (7) aceleași legume înghețate și dezghețate într-un cuptor cu microunde; și (8) aceleași legume gătite la cuptorul cu microunde. După ce voluntarii au fost izolați, le-au fost recoltate probe de sânge înainte să mănânce, iar apoi le-au fost luate alte probe, la anumite intervale după ce au mâncat alimentele în cauză.

S-au descoperit schimbări semnificative în sângele recoltat de la cei care au mâncat alimentele gătite în cuptorul cu microunde. Acestea au implicat în special hemoglobina, colesterolul (mai ales raportul dintre HDL și LDL) și limfocitele. Nivelele de hemoglobină au scăzut, iar nivelele de leucocite și colesterol au crescut, în vreme ce limfocitele au scăzut.

•Ca si cum acestea nu sunt destul de devastatoare, acestia au observat ca serul din sangele voluntarilor care au consumat produse incalzite sau gatite la cuptorul cu microunde a produs o crestere a liminiscentei bacteriilor care emit lumina.

Se pare ca energia din microunde a fost depozitata in legaturile moleculare din mancare. Aceasta a produs schimbari in structura de energie a sangelui, stimuland, astfel bacteriile sa emita lumina cand au fost expuse serului din sange. Aceste rezultate ale cercetarilor ridica intrebari referitoare la siguranta apei incalzita in acest cuptor. Poate ca exista reziduri de energie stocata in legaturile atomice ale atomilor din apa. Toate acestea ne demonstreaza ca mancarea preparata la cuptorul cu microunde contine atat molecule si energii noi si periculoase. Dar haideti sa vedem ce ne spun si celelalte studii

•Dr. Lita Lee Dr. Lita Lee, autor al cartii Health Effects of Microwave Radiation-Microwave Ovens, a scris ca fiecare cuptor cu microunde emite radiatii si alimentele gatite in acestea dezvolta si carcinogeni si toxine. Aceasta a observat boli tipar la consumatori printre care anomalii limfatice care de cele mai multe ori a dus la diferite tipuri de cancer, cancer la stomac sau intestine si tulburari digestive.

Căutarea independentă a adevărului

•Cu ceva ani în urmă, pe când era în clasa a 6-a, un tânăr admirabil din Cluj, care are acum 18 ani, a făcut un experiment în cadrul unui proiect științific al școlii pe care o urma. Tânărul, și un prieten apropiat, a găsit 12 voluntari dispuși să participe la experimentul lui. El le-a dat să mănânce, timp de 3 zile, pe rând legume în stare crudă, încălzite convențional și încălzite la cuptorul cu microunde . Apoi a testat urina colectată de la fiecare, a doua zi dimineața și a pus datele cap la cap. Bineînțeles că rezultatele au arătat că cea mai sănătoasă mâncare este cea crudă pe când cea mai nesănătoasă este cea încălzită la cuptorul cu microunde. Cu acest proiect, tânărul, care studia în regim de învățământ la distanță la o școală din Canada (având mama canadiancă și tatăl român), a câștigat premiul întâi pe țară în cadrul unui concurs numit Canada Wide Virtual Science Fair.

Sângele încălzit la microunde omoară

•În 1991, a existat un proces în Oklahoma, în care un spital a folosit la o transfuzie sânge încălzit la microunde. Cazul a implicat o pacientă, Norma Levitt, care, în urma unei operații la șold, a primit o transfuzie de sânge încălzit la microunde de către o asistentă. În urma transfuziei, pacienta a murit. Aceasta tragedie dovedește că încălzirea prin microunde are efecte mult mai periculoase decât credem. Sângele pentru transfuzii este încălzit câteodată, dar în nici un caz la cuptorul cu microunde. În cazul de mai sus, sângele a fost alterat, astfel încât a provocat moartea. Este clar că încălzirea alimentelor în acest mod alterează mâncarea printr-un proces cu multe necunoscute. Iar în momentul în care ne hrănim cu aceste alimente, ingerăm și toate aceste necunoscute.

Concluzii:

•Alimentele scoase dintr-un astfel de cuptor capata un gust usor „sintetic”, iar mirosul imbietor pe care il aveau cand abia fusesera gatite parca dispare prin minune. Mai mult, conform o parte destul de mare dintre nutrieti dispare. Asta nu inseamna ca daca incalzesti din cand in cand ceva la cuptorul cu microunde te vei imbolnavi, dar exista un pericol in cazul in care iti gatesti marea majoritate a mancarii in acest fel. Studiile recente arata o diminuare cu 5-40% a mineralelor continute, lucru ce se intampla si in cazul proteinelor.

•- in 1999, un studiu scandinavian privind sparanghelul gatit astfel arata ca multe din vitamine se pierd. – alte studii au aratat ca 60 de secunde de incalzire a usturoiului la cuptorul cu microunde sunt de ajuns pentru a inactiva principalul component din planta, care lupta cu cancerul. – un studiu publicat in 2003 de Jurnalul de Stiinta a Alimentelor si Agriculturii a aratat ca broccoli isi pierde 97% dintre antioxidanti daca este supus unui proces asemenator. Prin comparatie, atunci cand este fiert, broccoli isi pierde doar 11% din antioxidanti. Se observa si o reducere a compusilor fenolici, insa continutul de minerale ramane acelasi. – nici laptele de mama nu trebuie incalzit intr-un astfel de cuptor, caci sunt distruse cele mai importante elemente si hrana cu pricina nu mai ofera protectie pentru bebelus. In 1992, s-a descoperit ca laptele matern isi pierde anticorpii si se pot dezvolta in el bacterii periculoase in cazul in are este incalzit intr-un asemenea cuptor.

Iată din ce cauză este periculos ca sa folosim cuptorul cu microunde:

•1. Alimentele încălzite la cuptorul cu microunde, odată introduse în organism, provoacă leziuni serioase creierului prin scurtcircuitarea impulsurilor electrice.
•2. Corpul uman nu poate metaboliza alimentele care sunt supuse undelor acestor tipuri de cuptoare.
•3. Producția de hormoni din organism se oprește atunci când hrana trece prin cuptorul cu microunde.
•4. Mineralele, vitaminele, cât și substanțele nutritive ale fiecărui aliment, care este trecut prin cuptoarele cu microunde, se modifică sau se pierd în totalitate. Astfel, alimentele se transformă în celuloză și nu aduc niciun aport organismului.

•5. Alimentele devin adevărate bombe chimice pentru organism. Radicalii liberi sunt introduși în corp, iar în cele din urmă cancerul se instalează.
•6. O altă consecință directă a folosirii cuptorului cu microunde este cancerul stomacal, cât și cel intestinal.
•7. Consumul prelungit al alimentelor încălzite la cuptorul cu microunde produce o creștere anormală a celulelor canceroase din sânge.
•8. Ingerarea alimentelor poluate de acest tip de cuptor provoacă deficiențe ale sistemului imunitar prin intermediul ganglionilor limfatici .
•9. Cele mai multe dintre persoanele care au consumat alimente încălzite la microunde au prezentat pierderi de memorie, instabilitate emoțională și în cele din urmă scăderea coeficientului de inteligență.

Mai stai pe gânduri?
Nu mai poți spune că nu știai.

Material semnat de Gh. Blaj, specialist nutritionist , reprezentant al ASC Clinic Medical Welenss Center, Brasov, caruia ii multumim foarte mult pt. amabilitatea de a ne pune la dispozitie toate aceste informatii utile si complexe!

Sursa foto: http://www.gorjeanul.ro/

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: