Crema de branza dulce cu capsuni

share on:

Crema de branza dulce cu capsuni de azi mai poate fi numita sugestiv si Cum mi-am pacalit copilul sa consume branza dulce 🙂. Cred ca toti ne-am confruntat la un moment dat cu situatia de a ne da peste cap ca sa gasim solutia perfecta pentru copii! Si cum al meu e maaare fan branza sarata, nicidecum dulce (pe care n-a inghitit-o niciodata), am recurs la un mic truc, si anume „ascunderea” alimentelor neagreate printre cele agreate.

Simplu ca buna-ziua, mi-am zis, mai ales ca tehnica a mers de multe ori, asa ca voi avea succes si cu asta, mi-am zis eu in sinea mea. Si m-am apucat de combinatii si retete care erau menite sa aiba sorti de izbanda: am incercat budinca de paste (preferatele lui) cu branza dulce si stafide…n-a mers! Am facut apoi placinta cu branza de vaci si crema de portocale…nici asta!

Am trecut la biscuiti sfaramiciosi cu branza dulce si si cacao, stiind cat de mult cauta biscuitii pe rafturile magazinelor…credeti c-a mers? Nicidecum!!! Intr-un final, aproape ca am renuntat la ideea asta, cand am gasit in congelator punguta cu capsuni, o iubire mai veche de-a lui, si am facut o ultima incercare, poate-poate…am preparat rapid crema de branza dulce cu capsuni (mai mult pe ascuns, ca sa nu vada ce ingredient ascund eu acolo) si i-am servit-o pe post de iaurt cu capsuni, pe care a acceptat-o imediat, cred ca mai mult de fericire ca are pe masa iaurt cu fructe (cel din comert e interzis). Deci, povestea se incheie cu o victorie si un castig pentru amandoi! Daca aveti si voi pe acasa asemenea mici mofturosi, poate ii veti impresiona cu reteta aceasta simpla si rapida!

Crema de branza dulce cu capsuni

Crema de branza dulce cu capsuni

Crema de branza dulce cu capsuni

  • 150 g branza proaspata de vaci
  • 1 iaurt mic (cu grasime normala)
  • 1 lingurita miere
  • 1 cescuta capsuni congelate (sau proaspete)
  • fructe de padure (pentru decor)

Mod de preparare Crema de branza dulce cu capsuni:

1. Se lasa capsunile la decongelat cca 10 minute, atat cat sa se poata taia in bucati.

2. In vasul blenderului vertical se aseaza toate ingredientele laolalta si se mixeaza cu mixerul de mana cca 2 minute la viteza maxima, pana se obtine o crema fina.

3. Se toarna crema in boluri mici, se decoreaza cu fructe de padure decongelate si se serveste imediat.

Pofta buna!

Si i-am dat si forma de inimioara, sa se mai anime spiritele 🙂

Crema de branza dulce cu capsuni

Crema de branza dulce cu capsuni

4 Comments

  1. hhhmmmm, yummmy..cremoasa, savuroasa si foarte apetisant de atragatoare si delicioasa, abia astept sa o incerc…fara oprire 😀

  2. Ooooooo….super idee. Cred ca varianta asta se poate pune putin si la comgelator 😉 sa o consume in loc de inghetata 😛

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: