Smoothie de iaurt cu afine

share on:
smoothie de iaurt cu afine

De cand tot imi propun sa fac mai multe lucruri dragi mie, insa timpul e implacabil! Nu am ce face, trebuie sa imbin utilul cu placutul, sa ma ocup toate si sa incerc sa nu neglijez nimic. Dar cum asta e deja utopie, cel putin in cazul meu, e clar ca pe undeva exista si compromisuri. Bine, recunosc: cam peste tot exista compromisuri, insa ce e important e ca atunci cand trag linia finala la sfarsit de saptamana, sa ma aflu cumva intr-un echilibru.

Si pentru ca am palavragit prea mult, o sa va spun scurt ca mi-am dorit mult sa ajung si la Provocarea Weekend cu spor, gazduita luna aceasta de Claudia, de la care am si reteta aceasta simpla de iaurt cu afine (eu n-am avut coacaze, ca in varianta originala…dar m-am descurcat si cu antioxidantii aferenti fructelor de padure :)). Siiii am mai facut o modificare: n-am lasat iaurtul asa simplu, ci l-am blenduit impreuna cu fructele. Asta ca sa-i fie pe plac mofturosului meu, care nu e prea incantat sa „pescuiasca” fructele din iaurt, ci sa le bea cu paiul. Reteta nu e deloc complicata, o poate prepara chiar si un copil. Iar de baut, asta se face intr-o clipita! Deci e perfecta pentru micul dejun sau gustare, ideala pentru mine, care sunt mereu pe fuga.

Si acum, va las cu reteta, iar eu ma grabesc s-o duc la provocare, ca imediat se incheie weekendul si n-o mai pot posta pana la sfarsitul saptamanii viitoare 🙂

Smoothie de iaurt cu afine

Smoothie de iaurt cu afine
Ingrediente Smoothie de iaurt cu afine:

  • 1 iaurt mic
  • afine decongelate (sau proaspete, in functie de sezon)
  • miere, dupa gust

Mod de preparare Smoothie de iaurt cu afine:

  1. Se decongeleaza afinele si se scurg bine de zeama.
  2. In vasul blenderului se aseaza iaurtul, mierea si o parte din afine (restul se pastreaza pentru decor).
  3. Se mixeazabine cca 30 secunde, pana se obtine o bautura fina, spumoasa si foarte frumos colorata.
  4. Se potriveste de gust (daca e cazul se mai adauga miere).
  5. Se toarna in pahar, se decoreaza cu afine si putina menta proaspata
  6. Se serveste imediat!

Pofta buna!

Tags:

1 Comment

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: