Gem de capsuni fara zahar, cu busuioc

share on:
Gem de capsuni fara zahar, cu busuioc

Zilele trecute, in timp ce asteptam sa vina capsunile comandate, am gasit pe internet ideea prepararii unei dulceti de capsuni fara zahar. Mi-a placut ideea, mai ales ca este perfecta atat  pentru copii, cat si pentru toti aceia care isi doresc sa reduca drastic cantitatea de zahar consumata. Cautand si pe google idei si posibilitati de a obtine astfel de conserve, am ajuns si la reteta Laurei, la care m-am si oprit, deoarece mi s-a parut cel mai bine explicata si cu rezultatul cel mai apropiat de al meu.

Eu am marit foarte putin cantitatea de suc de mere si am mai adaugat busuioc proaspat. Mi se pare mie ca cele doua se impaca de minune. Acest gem de capsuni fara zahar, cu busuioc proaspat nu este atat de dulce ca gemurile si dulceturile cu care suntem cu totii obisnuiti. Mai degraba este acrisor, foarte parfumat si aromat. Dupa parerea mea, capsunile se simt mult mai bine in varianta asta, iar merele sunt aproape insesizabile. De asemenea, veti observa ca nici nu este un gem atat de bine legat ca cel obisnuit, dar, din nou, culoarea si gustul sau sunt de neegalat. Dupa cum precizeaza si Laura, cantitatile date sunt pentru a obtine un singur borcanel de gem de 370 ml plus inca 2 linguri de gem pentru degustare 🙂

Later edit: gospodinele care fac aceasta reteta de mult mai mult timp decat mine m-au asigurat ca gemul acesta tine si peste iarna, cu conditia ca recipientele sa fie foarte bine sterilizate.

Gem de capsuni fara zahar, cu busuioc

 

Gem de capsuni fara zahar, cu busuioc

  • 500 grame capsuni bine coapte
  • 350 ml suc de mere foarte dulci (eu l-am stors pe loc din mere verzi)
  • 2 ramurele micute de busuioc proaspat
  • zeama de la 1/2 lamaie

Mod de preparare Gem de capsuni fara zahar, cu busuioc:

  1. Se spala capsunile, se curata de codite si se pun la scurs intr-o sita. Se stropesc cu zeama de lamaie.
  2. Se pune sucul de mere la fiert, pana scade la jumatate.
  3. Se adauga capsunile si busuiocul si se aseaza din nou pe foc.
  4. Se curata cu rabdare spuma rezultata in timpul fiertului.
  5. Se lasa la fiert pana cand totul scade la jumatate.
  6. Se toarna fierbinte in borcanul sterilizat in prealabil, se lasa la racit in paturi, dupa care se asaza in camara.

Pofta buna!

Gem de capsuni fara zahar, cu busuioc

Ca bonus, v-am pregatit si o eticheta frumoasa, pe care doar trebuie s-o descarcati in calculator, iar la imprimare alegeti optiunea label/eticheta. Asta e tot!

eticheta gem de capsuni

 

Daca va place acest gem de capsuni fara zahar, nu ezitati sa-i acordati 5 stelute in chenarul de mai jos (apasati pe a 5-a steluta) si sa-mi lasati un comentariu pe blog. Comentariile voastre nu se sterg, sunt puncte de reper si surse de informare pentru noii vizitatori. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

8 Comments

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: