bauturi

Gingerata cu capsuni si salvie

Gingerata cu capsuni si salvie

Recent am cumparat niste capsuni „de la mama lor”, adica direct din curte de la un coleg de-al meu care le-a crescut cu mare drag si multa grija, drept pentru care a obtinut, ca in ficare an, niste minunatii de capsuni mari, frumoase, aromate si foaaarte parfumate.

Pe langa faptul ca am mancat o mare parte din ele asa simple, am reusit totusi sa le imprietenesc si cu alte doua favorite ale mele: salvia si ghimbirul! Astfel am obtinut o delicioasa si sanatoasa gingerata cu capsuni si salvie, care poate fi trecuta cu usurinta si in categoria speciala de retete pentru copii, la care apelam cu totii la un moment dat.

Propriul fiu poate confirma preferinta pentru aceasta gingerata (foarte simpla de altfel), dar care aduce atat de multe beneficii sanatatii. Si apoi, care parinte nu este incantat sa-i poata oferi copilului sau cele potrivite variante, sa fie cat mai sanatoase si naturale cu putinta? Doar stim cu totii cat suntem de asaltati de produse cu muuulti potentiatori de aroma, coloranti si arome artificiale sau „identic naturale” pe care am invatat de mult sa le ocolim. Daca noi facem asta si ei le vor ocoli la randul lor, pentru ca invata de mici sa faca diferenta intre ce e nociv si ce e sanatos.

Gingerata cu capsuni si salvie

Gingerata cu capsuni si salvie

 

Ingrediente Gingerata cu capsuni si salvie:

 

  • 75 grame capsuni
  • 1 bucatica ghimbir proaspat (cca 3 cm radacina)
  • miere/indulcitor natural dupa gust
  • 1 l apa plata
  • 3 fire salvie (doar frunzele)
  • zeama de la 1 lamaie mica

Mod de preparare Gingerata cu capsuni si salvie:

  1. Se curata ghimbirul de coaja, se taie bucatele si se trimite direct in vasul blenderului.
  2. Se adauga zeama de lamaie, indulcitorul si frunzele de salvie rupte si se mixeaza 30 secunde cu putina apa, atata cat sa convingem blenderul sa se miste. Se obtine o pasta.
  3. Se adauga restul de apa si capsunile, se mai mixeaza inca cca 30 secunde-1 minut, pana se obtine o bautura de concistenta unui smoothie.
  4. Se strecoara  gingerata printr-o sita fina (pentru a separa gingerata de  fibra de ghimbir, care poate fi neplacuta pentru copii, si de semintele de capsuni).
  5. Se serveste in pahare decorate cu cate o capsuna proaspata si eventual, un pai frumos colorat, pentru incantarea copiilor 🙂

Pofta buna!

Gingerata cu capsuni si salvie

 

S-ar putea să-ți placă și...

2 comentarii

  1. mmm, cred ca e tare buna 🙂
    Pacat ca nu mai am capsuni ca sa incerc si eu dar daca mai gasesc o testez si revin cu impresii 🙂

  2. abia astept, Claudia! vei vedea ca e foarte gustoasa si parfumata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.