Crema de branza cu dovleac

share on:
Crema de branza cu dovleac

Va plac deserturile simple, rapide si gustoase? Aveti pe acasa copilasi mofturosi si neprieteni cu branza de vaci sau dovleacul? Nu mai stiti ce sa le pregatiti bun bebelusilor? Ei bine, daca ati zambit si raspuns mental cu un „da” la cel putin una dintre aceste intrebari, atunci sa stiti ca aceasta crema de branza cu dovleac frumos aranjata si colorata poate reprezenta o solutie viabila pentru voi si puiutii vostri.

De ce spun asta? Pai, in primul rand, asa aveti toate sansele sa „ascundeti” ceea ce micutii refuza (in cazul copilului meu branza de vaci si dovleacul). Apoi, reprezinta o solutie fooarte rapida si la indemana pentru un desert ingenios si sanatos. Nu in ultimul rand, crema aceasta poate deveni o excelenta umplutura pentru diferite torturi/prajituri fine, menite tot sa aduca un strop de bucurie in mijlocul unui eveniment special sau o zi obisnuita. Si daca aveti dovleacul gata copt, atunci prepararea cremei nu va va lua mai mult de 3 minute. Pe cuvant!

Crema de branza cu dovleac

Crema de branza cu dovleac

Ingrediente pentru 2 portii Crema de branza cu dovleac:

  • 150 grame branza de vaci
  • 1 feliuta dovleac (aproximativ 75 grame)
  • sirop de artar, dupa gust
  • 50 grame iaurt natural
  • fructe de padure, menta proaspata pentru decor (eu am folosit zmeura si coacaze)

Mod de preparare Crema de branza cu dovleac:

  1. Dovleacul se taie cubulete si se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt, dupa care se introduce in cuptorul preincalzit.
  2. Se coace dovleacul la foc mediu (180 grade) pana cand se inmoaie bine (aproximativ 15 minute).
  3. Se lasa dovleacul sa se raceasca, dupa care se prepara crema de branza asa: in vasul blenderului se aseaza branza, iaurtul si 2/3 din dovleac si se mixeaza 30 secunde, pana se obtine o crema fina.
  4. Se adauga siropul de artar (sau orice alt indulcitor natural preferati) si se mixeaza inca putin, pentru omogenizare.
  5. Se aseaza crema de branza in forme/boluri micute (eu am ales un inel crenelat)
  6. Restul de dovleac se paseaza si se formeaza un piure fin, care se indulceste putin cu sirop de artar.
  7. Se aseaza piureul de dovleac peste crema de branza.
  8. Se scoate cu grija inelul, iar crema obtinuta se decoreaza, dupa preferinta, cu fructe de pasure si menta (eu am decongelat fructele intai)
  9. Se serveste imediat.
  10. Pofta buna!

Crema de branza cu dovleac

Extrasfat: daca nu dati si bebelusilor din aceasta crema, puteti adauga si un strop de vanilie, coaja rasa de lamaie/portocala, scortisoara, etc.

2 Comments

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: