Varza dulce la cuptor

share on:

Cea mai simpla mancare, atat din punct de vedere al complexitatii, cat si din punct de vedere financiar este varza dulce la cuptor. Nu aveti nevoie de nimic pretentios, ingredientele sunt la indemana si chiar ieftine…si de sezon. Pe langa asta, este foarte gustoasa (o spune chiar si unul cam certat cu varza).

Eu sunt cea mai fericita pentru ca doamna varza se gateste pe indelele in ritmul ei in cuptor, iar eu pot sa-mi vad linistita de alte treburi, cum ar fi rapoartele, schemele, portofoliile, dosarele si planificarile zilnice, care par sa nu se mai termine niciodata. Noroc cu toata aparatura electrocasnica din dotare, este realmente de mare ajutor!

Varza dulce la cuptor

Varza dulce la cuptor

Ingrediente pentru Varza dulce la cuptor

  • 1 varza proaspata mica
  • 1 ceapa mica
  • sare
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2-3 linguri apa plata
  • Rosii cherry

Mod de preparare Varza dulce la cuptor:

  1. Se curata varza de frunzele ofilite.
  2. Se taie varza in jumatate, apoi pe sfert, iar fiecare bucata se taie in fasiute fine de tot, ca pentru salata (eu am folosit robotul de bucatarie in acest scop, sa mearga mai repede).
  3. Intr-un vas de sticla termorezistent uns cu putin ulei se aseaza intai ceapa curatata si tocata, peste care se adauga varza maruntita ca mai sus.
  4. Se amesteca usor cu o spatula, se se omogenizeze, se adauga restul de ulei si se mai amesteca inca o data usor, pentru repartizarea uleiului.Se adauga apa.
  5. Se introduce vasul in cuptorul preincalzit, cu capacul pus. Astfel varza se va inabusi.
  6. Din cand in cand se mai verifica varza si se intoarce in vas, sa se inmoaie uniform.
  7. In ultimele 5-10 minute de stat la cuptor se adauga sare si se aseaza un ciorchine de rosii cherry.
  8. Se serveste calda, cu rosiile coapte. Pofta buna!


Varza dulce la cuptor1

Vasul in care am gatit varza este din sticla termorezistenta (mie mi-a placut tare mult forma lui si mi-e drag ca ochii din cap) si a fost oferit cu drag de sponsorul nostru oficial, yena.ro. 

 

vas yena

2 Comments

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: