Aperitiv cu oua de prepelita

share on:
Aperitiv cu oua de prepelita

Aperitiv cu oua de prepelita

Perioada Sarbatorilor este de obicei un moment in care cei mici sunt de maaaare ajutor prin bucatarie. Si cand imi vad baiatul atat de saritor si rugator sa imi dea si el o „manuta de ajutor”, clar nu-l pot refuza. Am facut pana acum fursecuri si saratele impreuna, asa ca acum se cerea si un aperitiv. Cel mai simplu si usor de realizat pentru noi au fost acesti omuleti de zapada din ouale de prepelita pe care le tot mutam de pe un raft pe altul in frigider, in asteptarea unei retete mai deosebite, care sa fie demna de ele. Zic eu ca am gasit cea mai buna solutie pentru ele..si pentru joaca noastra de-a zapada!

Aperitiv cu oua de prepelita

Aperitiv cu oua de prepelita

Ingrediente

  • 10 oua de prepelita
  • 2 morcovi mici
  • piper boabe
  • cateva crengute de verdeata uscata (eu am pus cimbrisor)
  • scobitori

Mod de preparare

  1. Se fierb ouale de prepelita in apa cu sare, cu grija sa nu clocoteasca apa si sa le sparga.
  2. Se trec ouale print-un jet de apa rece, dupa care se decojesc cu grija (pont: incepeti decojirea de la baza oului, acolo unde se afla bula de aer, asa veti reusi sa scoateti coaja mai usor)
  3. Se fierb morcovii si se lasa la racit.
  4. Ouale se taie putin la baza, sa stea drept, precum si la varf (foarte putin).
  5. Morcovii se taie rondele.
  6. Pe cate 1 rondea mai mare de morcov se fixeaza 1 scobitoare pe care se infig mai departe 2 oua de prepelita (acestea vor fi bulgarii din care sunt formati omuletii de zapada)
  7. Se fac palariile omuletilor: o rondea de morcov mai mare peste care se aseaza una mai mica..si eventual inca una cam de aceeasi marime, sa arate ca un joben.
  8. Se fixeaza si palariile pe capetele omuletilor.
  9. Ochii, nasurile si nasturii sunt boabe de piper care se infig direct in oua (atentie: nu stau foarte bine infipte decat daca le fortati sa intre in lacasurile lor)
  10. Maturile omuletilor vor fi fin crengute de verdeata uscata infipte direct in oua.
  11. Se pastreaza la rece pana in momentul servirii, eventual sun un clopot de sticla.

Pofta buna!

Aperitiv cu oua de prepelita preparare

Extrasfat: fulgii de zapada din jurul omuletilor pot fi facuti din telemea rasa.

Aperitiv cu oua de prepelita

Si daca suntem la capitolul handmade, fiul meu a tinut neaparat sa confectioneze el decoratiunile pentru bradutul de anul acesta…iata cum a iesit:

bradul nostru de Craciun

 

Craciun fericit tuturor!

3 Comments

  1. F. frumosi acesti omuleti.Sieu fac, dar e destul de complicat. Adica eu fac din oua de gaina partea de jos, si capul de prepelita. Ce mi-e greu e ca tai f. putin din oul mare ca sa stea drept si sa scot galbenusul si sa-l umplu (ca la oua umplute), Se mai crapa cateodata albusul, fiind gaurica mica, Si boabele de piper imi tot cadeau, asa ca in anii urmatori am pus cuisoare . Mai simplu. Dragalasi. Pupici.

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: