Despre cadouri si rolul lor

share on:
despre cadouri si rolul lor

De multe ori am fost pusa in fata situatiei in care trebuia sa cumpar cadouri pentru prieteni, cunostinte, etc. De cele mai multe ori ne indreptam spre cadouri generalizate: parfumuri, produse cosmetice, decoratiuni, dulciuri, etc. Cine ma cunoaste, stie ca imi place sa personalizez cadourile pe care le ofer, iar eu la randul meu le prefer tot pe cele personalizate, atunci cand e cazul sa primesc unul.

Din fericire, nu duc lipsa de creativitate cand vine vorba de facut cadouri si petrec multe clipe cu ambalajul si infrumusetarea lor. Imi place foarte mult sa-mi imprim un colt de personalitate atunci cand le pregatesc, iar destinatarii lor chiar simt asta, de cele mai multe ori. Ador sa fac mici cadouri, in primul rand pentru ca ador sa ofer cate un mic moment de bucurie.

Mai intotdeauna, cadoul este vazut ca un mediator sau un mic semn de confirmare a relatiilor de apreciere pe care le avem la adresa apropiatilor nostri, si pe care dorim sa ni-i pastram aproape. Astfel, ne-am creat obiceiul sa ne oferim cadouri la sarbatori (Craciun, Paste, etc.), la diferite ocazii si evenimente personale (onomastice, zile de nastere) ori la marile etape ale vietii (nastere, botez, nunta).

De cate ori nu s-a intamplat ca un cadou simbolic oferit din inima sa nu apara la momentul potrivit, ca factor de detensionare a unei atmosfere incarcate? Mai ales daca si actioneaza ca un „iarta-ma!„, sau „imi pare rau!” rostit din suflet, impreuna cu promisiunea solemna ca „nu mai fac”? Un buchet de flori, o cutie de bomboane, un zambet sincer sau un ursulet haios de plus pot face minuni in astfel de cazuri.

La evenimentele personale, precum onomasticile si zilele de nastere, aniversarea casatoriei, etc. cadourile nu pot sa lipseasca, evident. Atunci trebuiesc alese cu grija, intotdeauna avand in minte persoanele care le vor primi, personalitatile, varsta, sexul si gusturile lor. Bineinteles, vom tine cont si de bugetul alocat pentru asa ceva.

Sarbatorile mari de peste an reprezinta alte momente in care se ofera si se primesc cadouri. De obicei in aceste perioade ale anului avem de achizitionat mai multe cadouri si uneori parca inspiratia ne paraseste. Recomandat este ca si in aceste situatii sa se mearga pe nota simbolistica si personalizarea micilor daruri.

La marile etape ale vietii se merge pe cadouri specific. In mod clar la nasterea sau botezul unui copil cadourile se vor axa pe trusoul specific nou-nascutului: hainute, pampers, jucarii pentru bebelusi, cosmetice pentru bebelusi, etc. La o nunta vom face cadouri ce tin de casa: mici decoratiuni pentru interior, cadouri haioase pentru bucatarie, articole de voiaj, etc.

Indiferent de cadourile oferite sau primite, cred eu ca este important sa avem in minte cateva mici sfaturi, pentru ca momentele acelea sa fie perfecte:

  • cand alegi un cadou, incearca sa tii cont de preferintele si gusturile beneficiarului, nu doar de ale tale personale (cu alte cuvinte nu alege un cadou doar in functie de ceea ce ti-ar placea tie sa primesti, ci in functie de ce i-ar face placere persoanei in cauza)
  • cand oferi un cadou, fa acest lucru cu toata inima si neaparat „asorteaza-l” cu un zambet cald; de cele mai multe ori, zambetul si sinceritatea personala poate conta mai mult decat cadoul in sine
  • cand primesti un cadou, nu uita sa multumesti sincer si sa desfaci cadoul pe loc, pentru a demonstra ca apreciezi efortul celui care ti l-a oferit si ca mica atentie iti face placere

Voi de ce tineti cont atunci cand oferiti cadouri si ce alegeti sa oferiti?

Photocredit: calificativ.ro

Tags:

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: