Wishlist pentru noul an

share on:

La inceput de an mai toata lume isi creeaza o lista de rezolutii, listute si listisoare scrise cat mai colorat si agatate cat mai la vedere ca sa-si atinga scopul. Tot mai mult au inceput sa se utilizeze si wishlist-uri pentru anumite perioade. Eu mi-am propus un wishlist pentru noul an. Am intrat si eu in moda asta a conceperii de liste cu ce imi propun sa fac, ce nevoi am si ce-mi doresc sa se intample in noul an. Si n-am facut asta doar pentru a uita hartiutele in cine stie ce sertare sau buzunare, ori sa le ajustez pe parcurs. Nu, pur si simplu imi doresc sa ma tin de ele.

Lucrez in invatamant, asa ca stiu cum arata si ce inseamna o planificare bine facuta. Si mai ales, cum se utilizeaza. La inceputul anului scolar mi-am facut planificarile pentru scoala…si mi-au mancat sufletul. Acum insa a fost ceva diferit: am lucrat mai relaxat si mi-am vazut in fata ochilor dezvoltarea pe toate planurile. Asta m-a linistit.

Am prins curaj si mi-am facut chiar si un wishlist pentru noul an, in care n-am inclus multe obiecte, doar pe cele pe care le consider de prima importanta. Am vrut ca wishlist-ul meu sa fie concis, scurt si la obiect, ca sa-mi permita sa urmez politica pasilor marunti care sa ma duca la o reusita sigura. Avand un blog culinar care imi reflecta pasiunea si imi ocupa o buna parte din ganduri, nu puteam concepe ca pe wishlist-ul meu sa nu intre si cateva electrocasnice, ca doar ele imi usureaza viata si imi fac timpul petrecut in bucatarie sa se transforme intr-o experienta placuta.

Am mai prezentat acum ceva vreme mica mea „armata” secreta de robotei de bucatarie, fara de care nu as putea trai. Insa problema acum o reprezinta electrocasnicele mari, pe care cu totii le schimbam mai greu. Asa se intampla si la mine! Si uite-asa am dezvaluit putin din wishlist-ul pentru noul an. Da, e neaparata nevoie de o renovare a micii mele bucatarii de lemn…mobilierul este facut la comanda, sa incapa perfect in dimensiunile liliputane ale bucatarioarei (si tot la comanda va trebui facut si unul nou). Pe langa asta, e neaparat nevoie sa inlocuim aragazul clasic cu ceva mai modern si mai eficient. Parca ma si vad cu o bucatarie nou-nouta! Si daaaaa, am nevoie de un robot de bucatarie multifunctional si puternic, pregatit sa faca fata lipsei mele de timp si cerintelor de mancare rapida si sanatoasa! Ceva care sa le aiba pe toate inrt-unul singur, un Thermomix ar fi perfect!

Dar nu uit, totusi, ca suntem la inceput de an si voi avea serios de munca sa-mi indeplinesc visul. Si ca sa ma intorc la wishlist-ul pentru noul an, acesta nu cuprinde decat 3 cuvinte simple, foarte cunoscute, dar care inseamna cat toata lumea mea de acasa: electrocasnice, masa si lampa.

Voi ce ati inclus in wishlist-ul vostru?

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: