Orez prajit cu legume

share on:
Orez prajit cu legume

Pentru iubitorii de orez, vegetarieni, persoanele grabite si flamande, aceasta reteta de orez prajit cu legume este exact ceea ce cautati! Se prepara in cateva minute, este o mancare foarte gustoasa si hranitoare si nici nu prezinta batai de cap. Ehehe, stiu ei asiaticii ce stiu! Nu degeaba au ales ei sa consume atat de des mancaruri atat de simple, rapide si buuune! Fiind aceasta prima data cand am pregatit acasa reteta de orez prajit cu legume, ne-am promis s-o repetam, pentru ca am fost incantati. Doar stiti ca cele mai bune mancaruri sunt cele mai simple, nu? Si cu ocazia aceasta am constat ca micul meu wok, care statea inchis intr-un dulap, asteptand vremurile bune, este perfect pentru 2 portii, adica exact atat cat putem manca la o masa. Practic, dragut si util!

Orez prajit cu legume

Orez prajit cu legume

Orez prajit cu legume

  • 200 grame orez alb cu bobul lung
  • 1 ou
  • 1 morcov
  • 1 gulie mica
  • sare (pipe, chili dupa gust)
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 ceapa rosie mica
  • 2 linguri ulei de susan

Mod de preparare Orez prajit cu legume:

  1. Se spala orezul, se scurge si se pune la fiert in 400 ml apa plata, cu putina sare (10 min, daca discutam despre orezul prefiert, ca in cazul meu).
  2. Dupa ce s-a fiert orezul, se scurge bine intr-o sita si se lasa la aer, sa se usuce bine.
  3. Intre timp se curata legumele. Ceapa se taie pestisori, iar morcovul si gulia se taie betisoare subtiri (eu am folosit un decojitor de legume special, care m-a ajutat foarte mult).
  4. Se incinge wokul pe foc si se adauga uleiul de susan.
  5. Se prajesc legumele adaugate toate odata (1 minut) amestecandu-se rapid.
  6. Se dau legumele usor pe marginea wokului si se sparge oul in mijloc.
  7. Se amesteca imediat cu legumele (miscari neintrerupte), astfel incat oul sa se „franjureze” fin si sa se amestece bine cu legumele, aproape devenind invizibil.
  8. Se adauga sosul de soia, sare, piper si chili, apoi orezul uscat bine.
  9. Se mai amesteca totul 1 minut pe foc, dupa care se stinge focul.
  10. Se repartizeaza orezul prajit cu legume in boluri si se serveste imediat, cu sos de soia/chili, etc. alaturi.

Pofta buna!

Orez prajit cu legume

 

Daca va place aceasta reteta simpla de Orez prajit cu legume, nu ezitati  sa-mi lasati un comentariu pe blog. Comentariile voastre nu se sterg, sunt puncte de reper si surse de informare pentru noii vizitatori. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

23 Comments

  1. Am probat reteta si e super, eu maniinc foarte mult orez asa ca imi trebuia o schimbare si ma bucur ca am gasit acesta pagina. Orezul a iesit perfect, gustos si zarzavatele si-au pastrat aroma. Am sa repet. Va multumesc!

    1. cu drag, Mircea! ma bucur tare mult ca ti-ai gasit inspiratia pe blogul meu…si sper sa revii, sa incerci toate retetele mele cu orez! Am adunat ceva de-a lungul timpului 🙂

  2. Foarte bun! Varianta mea de orez prajit e si cu carne … si varza chinezeasca, cred ca este preparatul care mi-a placut cel mai mult in campania asiatica 🙂

    1. eu am pregatit acest orez prajit cu putin timp inainte de campanie, asa, ca repetitie generala 🙂 si cred ca asa mi-am convins familia ca este excelenta mancarea asiatica !

  3. Reteta e foarte gustoasa! Familia mea s- a bucurat mult de gustul bogat si condimentat.multumesc mult pentru reteta!??

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: