Crema de dovleac cu portocale

share on:
Crema de dovleac cu portocale

Dovleacul se numara printre preferintele mele culinare, atat in mancaruri, cat si in deserturi. Am pregatit pana acum foarte multe variante cu dovleac si nici acum nu ma pot hotari care imi place mai mult. Pentru ca mai aveam in cosuletul cu legume un ultim dovleac tomnatic, m-am hotarat sa-l folosesc intr-un mod cat mai simplu si la indemana cu putinta–asa a aparut crema de dovleac cu portocale de astazi.

Din doar doua ingrediente (pot fi mai multe doar daca doriti sa le adaugati si arome subtile, cum am facut eu), efort minim si dificultate scazuta, se obtine un desert special  potrivit pentru toata familia, de la copilasi la adulti, fie asa simpla, fie adaugata in diferite prajituri si placinte.

Crema de dovleac cu portocale

Crema de dovleac cu portocale

Ingrediente pentru 2 portii

  • 350 grame dovleac
  • 2 portocale mici sau 1 portocala mare
  • indulcitorul preferat (optional)
  • 1 praf anason stelat macinat
  • 1 praf pudra cuisoare
  • semintele de la 1/2 pastaie vanilie

Mod de preparare

  1. Dovleacul se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor (eu am taiat dovleacul in 2 felii)
  2. Se lasa dovleacul la copt pana cand se inmoaie.
  3. Se scoate dovleacul din cuptor si se lasa la racit.
  4. Dupa ce s-a racit complet, dovleacul se curata de coaja, se taie bucati si se azeaza in vasul robotului de bucatarie, impreuna cu feliutele de portocala, semintele escoase din pastaia de vanilie, praful de anason si cel de cuisoare.
  5. Se mixeaza totul cca 1 min., pana se obtine o crema fina si aromata. Daca mai este nevoie, se adauga indulcitorul ales si se mixeaza inca 30 sec. pentru omogenizare (eu am pus 1 lingurita sirop de trestie, dar voi folositi ce doriti)
  6. Crema de dovleac cu portocale astfel obtinuta se aseaza in pahare/cupe si se serveste imediat, sau se pastreaza la rece pana in momentul servirii.
  7. Se serveste ca atare, sau decorata cu frisca (o idee speciala ar fi sa folositi frisca de cocos)  ori diferite toppinguri (ciocolata, fructe, etc.)

Pofta buna!

Daca va place crema de dovleac cu portocale, nu ezitati sa-i acordati 5 stelute in chenarul de mai jos si sa-mi lasati un comentariu pe blog. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

3 Comments

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: