Greseli si esecuri in bucataria mea

share on:
greseli si esecuri in bucataria mea

Mereu am trait cu impresia ca in bucatariile marilor bucatari si oameni talentati in ale bucatariei totul este perfect. Si se intampla ca la carte, cu planuri riguroase puse la punct in cel mai mic detaliu, astfel incat rezultatele sa fie mereu perfecte. Ei bine, am aflat apoi ca nu e mereu perfect nici acolo si parca am mai revenit cu picioarele pe pamant. Asa m-am gandit sa va spun si voua o serie de greseli si esecuri in bucataria mea...atat cat mi le mai amintesc, ca au fost muuulte, iar eu incep sa dau semne de amnezie 🙂

1. Greseala pe care eu o fac frecvent si nicicum nu ma invat minte este ca nu trebuie sa ma grabesc in bucatarie. Vreau sa fac prea multe lucruri deodata si evident, nu-mi iese nicicunul cum trebuie. Si sunt dezamagita. Si in criza de timp. Si am in fata niste preparate de-mi vine sa plang! Stiti voi legea lui Murphy: „daca ceva poate merge prost intr-o zi….atunci cu siguranta asa va fi!”–asta se aplica perfect la mine intr-o astfel de situatie.

2. Recunosc: sunt superficiala! Desi cateodata, sa ma scot, imi spun ca am vedere de ansamblu si nu vad detaliile. Asta ma face sa nu fiu foarte atenta, ceea ce in bucatarie poate sa te coste destul de mult, si anume sa nu-ti iasa retetele. Asa ajung eu sa vreau sa fac una si sa-mi iasa alta (vezi un exemplu de macarons care s-au incapatanat sa nu iasa, asa ca s-au transformat in niste fursecuri cu crema)

3. Uit mancarea pe foc. Evident, nu mereu. Dar se intampla! Ma iau cu altele (stiti voi: vorbitul la telefon, navigatul pe net, Tv-ul, etc.) si asa ma trezesc ca am afumat o bunatate de mancare si am ars o frumusete de cratita….si ne-au usturat ochii de la norul de fum provocat in casa. Plus ca am ramas flamanzi! De atunci, sotul meu imi mai zice uneori in gluma :” vezi, sa nu vina pompierii!”

4. Sunt imprastiata! Nu stiu pe unde imi las prosoapele de bucatarie si manusile de bucatarie, asa ca scot tavile fierbinti din cuptor, folosind ce apuc. Nu stiu de ce ma mai plang ca am o colectie de arsuri pe toate degetele!

5. Sunt mana-sparta. La propriu! Asa se face ca acum am farfurii, pahare, cani, etc. sparte cu nemiluita. Si mai toate seturile de masa descompletate. Noroc ca nu suntem multi la masa!

Si dupa ce v-am dezvaluit cate ceva din „calitatile” mele generale (pentru cine nu ma cunoaste, gasiti mai multe informatii despre mine in acest articol, sau in pagina mea de descriere), sa va spun si cateva „momente vesele” din bucataria mea. Ei bine, acum imi vine sa rad cand mi le amintesc, dar atunci mai ca-mi venea sa plang:

  1. Aveam o sticla cu suc de rosii pastratat strategic in camara si am vrut s-o deschid, s-o folosesc in mancarea de pe foc. Repezita cum sunt, n-am observat ca sucul fermentase, asa ca atunci cand am vrut sa desfac dopul, evident ca totul a explodat.  Pe mine si in toata bucataria mea de lemn natur! Doua zile am fost ca o Cenusareasa, frecand peretii si podelele.
  2. Dupa o zi lunga si obositoare de stat in bucatarie si muuulta bibileala la prajiturile mele cu crema de cafea, la care visasem toata ziua, am pregatit o tava cu cele mai motate si frumoase prajituri sa le duc la rece. Am alunecat si am scapat tava cu prajituri pe jos. Cu crema in jos, evident!
  3. Dupa ce am spalat vasele, am strans robinetul prea tare. Garnitura a cedat, iar eu m-am trezit cu toata apa tasnind din robinet. Deja eram ca la jocuri mecanic: incercam sa opresc intr-o parte, tasnea in cealalta! A fost o zi memorabila!
  4. Am descoperit cum poti sa-ti transformi bucataria de lemn intr-o mica Venetie! Cum? Simplu: pur si simplu nu observi ca in baia de deasupra bucatariei, masina de spalat are o defectiune si curge apa din ea. Asa ai toate sansele sa vezi ce frumos ploua in bucatarie prin tavan. Dupa care faci curatenie generala si astepti 2 saptamani sa se usuce bine lemnul, care, din fericire, a rezistat eroic si nu s-a umflat prea tare.
  5. Desi nu ma omor dupa artificii, mi-am facut rost de unele, pentru vreo 2 minute. Cum? Iarasi, simplu (cred ca numai eu puteam face asa ceva): am bagat in cuptorul cu microunde o farfurie care avea marginile aurii, ceea ce a atras vestitele artificii. Si, evident, stricarea cuptorului.

Deocamdata ma opresc aici, sa nu va sperii cu stangaciile mele. Dar astept sa-mi povestiti si voi experientele voastre amuzante sau greselile din bucatariile voastre, sa nu ma simt singura in stare de asa ceva!

 Photocredit: adevarul.ro

9 Comments

  1. nu esti singura numai cine nu face nu pateste .. de la borcane diustulite fara apa (asta a fost recent in toamna ) pana la fasole afumata a fost exact un mic pas .. inundarea blocului in clasa a 10 a a fost o alta poveste de pus in rama … lista continua cu multee..

  2. Ma regasesc in faza cu sticla de rosii fermentate…99% . Singura diferenta , culoarea mobilei !!!

  3. Despre mine vorbeai nuuuu? Toate cele expuse le-am comis, si multe altele! Si bulionul de ardei care a tapetat tavanul bucatarie, si farfuria in microunde, vase sparte, mancare arsa, tort scapat balega in fata frigiderului, incendiat livingul cu ceaunul de ulei in flacari atatat de aerul conditionat ( pt ca in nebunia mea am vrut sa il scot afara), si inundat bucataria, si caaaate altele! :))))) Mi-ar trebui un articol separat! 😛

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: