Drob vegetarian cu linte

share on:
drob vegetarian cu linte

Sarbatorile sunt mereu un prilej de bucurie, indiferent care sunt acestea. In ceea ce priveste sarbatorile de Paste, noi nu suntem mari consumatori de carne, dar nici vegetarieni/vegani nu sunte, Incercams a cream un echilibru, asa ca mesele festive de Paste la noi se imbogatesc cu droburi vegetariene, sa nu ne simtim prea incarcati in aceasta perioada. Mai ales eu, care nu pot nici sa ma asez la masa daca pe ea sunt  puse prea multe feluri. Anul trecut ne-am bucurat de un drob cu ciuperci, care a fost extrem de apreciat si gatit de muuulte gospodine anul acesta. Acum am schimbat putin „traditia” si ciupercile le vom pune pe gratar, iar drobul..este un drob vegetarian cu linte. Foarte gustos si reusit, dupa cum am primit asigurari.

Drob vegetarian cu linte

drob vegetarian cu linte2

Ingrediente pentru 1 buc. Drob vegetarian cu linte:

  • 300 grame linte
  • 1 ardei gras rosu (eu am folosit kapia)
  • 1 dovlecel mic
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura marar
  • 4-5 fire leurda (sau 2 catei usturoi)
  • sare, piper, dupa gust
  • 2 oua
  • 50 grame cascaval
  • 1 cubulet uns pentru uns tava
  • 1 lingurita faina alba pentru tapetat tava

Mod de preparare Drob vegetarian cu linte:

  1. Se spala lintea sub jet de apa rece, dupa care se lasa la hidratat in apa plata, cat sa o acopere, impreuna cu 1 lingura zeama de lamaie (eu am lasat peste noapte)
  2. Se scurge lintea, se clateste si se scurge din nou.
  3. Se pune lintea la fiert in apa cu sare (fiind hidratata, va fierbe foarte repede, aprox. 5 min)
  4. Se scurge lintea si se lasa la racit.
  5. Intr-un vas incapator se rastoarna lintea fiarta si racita, se adauga verdeturile spalate si tocate, ouale, sare, piper si dovlecelul crud ras/pasat in robot.
  6. Se omogenizeaza bine totul (daca doriti, puteti pasa usor compozitia, cu ajutorul unui blender vertical–eu am preferat sa las asa, deoarece mi-am dorit sa se simta bine lintea)
  7. Se tapeteaza o tava de chec cu unt si se presara faina (sau se foloseste hartie de copt).
  8. Se transfera compozitia de mai sus in tava pregatita si se introduce in cuptorul preincalzit.
  9. Drobul vegetarian cu linte se coace la foc moderat (180 grade) pana cand se incheaga si se rumeneste frumos. (aprox. 15 min in cazul meu)
  10. Se rade cascaval deasupra drobului si se reintroduce in cuptor 9intre timp se stinge focul) pentru inca 5 minute, timp in care cascavalul ras va forma o crusta frumoasa.
  11. Drobul vegetarian cu linte se lasa la racit complet in tava, dupa care se poate scoate usor din tava, se feliaza si se serveste iemdiat, alaturi de legume proaspete si verdeturi.
  12. Se pastreaza la rece max 3 zile.

Pofta buna!

drob vegetarian cu linte. preparare

Extrasfat: daca tava dvs. este mai mare, ar fi bine sa va ganditi sa mariti cantitatile, mie nu mi-a iesit foarte inalt acest drob.

drob vegetarian cu linte1

Daca va place acest Drob vegetarian cu linte, nu ezitati sa-i acordati 5 stelute in chenarul de mai jos si sa-mi lasati un comentariu pe blog. Comentariile voastre nu se sterg, sunt puncte de reper si surse de informare pentru noii vizitatori. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

2 Comments

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: