Mousse de cafea cu mascarpone

share on:
mousse de cafea cu mascarpone3

Acest mousse de cafea cu mascarpone reprezinta varianta ideala pentru un desert rapid, mai ales in cazurile in care se anunta oaspeti in ultimul moment. De fapt, nu dureaza mai mult de 5 minute sa-l pregatiti, iar daca doriti sa scurtati timpul de sedere la rece, pur si simplu introduceti cupele la congelator 30 minute.

Eu am creat acest desert din lipsa de „ceva dulce”. Dupa o inspectie atenta a frigiderului, tot ceea ce se putea gasi „bun” in acel moment era cutia cu mascarpone, asa ca n-am avut de ales decat sa prepar rapid un mousse. Cum una din aromele mele preferate este cafeaua, nu mi-a fost deloc greu sa ma decid ce savoare va avea mousse-ul meu final. 

Musli l-am adaugat pentru o nota „crunchy” (si din lipsa de piscoturi sau biscuiti). Dupa ce am dat gata cupele cu mousse de cafea cu mascarpone m-am gandit ca n-ar fi rau sa refac deliciul si sa-l folosesc la prajituri, torturi sau eclere. ba mai mult, daca las crema la congelator, cu siguranta ar iesi cea mai buna inghetata moka…cu doar 3 ingrediente! Buna idee, nu?

Mousse de cafea cu mascarpone

mousse de cafea cu mascarpone2

Ingrediente pentru 4 portii Mousse de cafea cu mascarpone:

– 75 grame musli

– 500 grame mascarpone

– 25 grame cafea solubila

– indulcitorul preferat, dupa gust

– 25 grame cacao amestecata cu scortisoara pudra

– capsuni

Mod de preparare Mousse de cafea cu mascarpone:

  1. Intr-un bol incapator se amesteca mascarpone cu indulcitorul ales si cafeaua solubila, pana se obtine o crema spumoasa si fluida.
  2. In cupele pentru servit se repartizeaza musli.
  3. Se toarna crema de cafea cu mascarpone de mai sus.
  4. Se presara cacao amestecata cu scortisoara.
  5. Se introduc cupele cu moussse de cafea cu mascarpone la rece pentru 3 ore, timp in care desertul se va aseza si intari.
  6. Se decoreaza cupele cu capsuni proaspete si bucatele de ciocolata amaruie si se servesc imediat, sau se pastreaza la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Modul de preparare al acestui desert mousse de cafea cu mascarpone este in format video si se poate vizualiza mai jos.

Daca va place acest mousse de cafea cu mascarpone, nu ezitati sa-i acordati 5 stelute in chenarul de mai jos si sa-mi lasati un comentariu pe blog. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

3 Comments

  1. Un desert super pentru perioada aceasta ,foarte rapid si racoritor.Urmeaza curand sa-l incerc pentru ca arata foarte bine.

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: