Tarta cu capsuni, iaurt si soc-Reteta Video

share on:

Capsunile inca mai sunt regine in pietele noastre, si cum eu pur si simplu le ador, nu am putut sa nu mai regatesc un desert simplu si foarte cunoscut, dar intr-o prezentare mai speciala. Veti vedea ca aceasta tarta cu capsuni, iaurt si soc nu este deloc greu de pregatit, oricine se poate descurca s-o pregateasca in scurt timp.

Cel mai greu este cu timpii de asteptare, dar daca doriti sa scurtati aceasta perioada, introduceti tarta la congelator (insa nu uitati de ea, ca se va congela destul de repede). Tarta cu capsuni, iaurt si soc este foarte racoroasa, perfecta si pentru copii, deosebita si potrivita chiar si la ocazii festive. Simplitatea este cheia succesului, nu-i asa?

Tarta cu capsuni, iaurt si soc

tarta cu capsuni, iaurt si soc mare1

 

Tarta cu capsuni, iaurt si soc-Reteta Video

  • BLAT
  • – 220 grame unt rece
  • – 100 grame faina ovaz
  • – 225 grame faina alba de grau
  • – 1 praf sare
  • – zahar dupa gust (optional)
  • -180 grame smantana 20% grasime
  • JELEU CAPSUNI
  • – 150 grame capsuni proaspete taiate in jumatati
  • – 5 grame gelatina granule hidratata
  • – 60 ml apa plata pt. hidratat gelatina
  • – zeama de la 1/2 lamaie
  • – 150 grame zahar brun
  • – 150 ml apa plata
  • CREMA IAURT
  • – 10 grame gelatina
  • – 70 ml apa plata pentru hidratat gelatina
  • – 500 grame iaurt natural
  • – sirop de soc dupa gust (se poate inlocui cu orice indulcitor preferati)

 

Mod de preparare Tarta cu capsuni, iaurt si soc:

  1. Se incepe cu prepararea jeleului de capsuni: capsunile spalate si taiate in jumatati (sferturi, daca sunt marei) se lasa deoparte. Se fierbe apa cu zahar, pana se obtine un sirop nu foarte legat. Se adauga zeama de lamaie si capsunile si se mai fierbe 5 minute pe foc mic. Se lasa la racorit 5 minute, dupa care se adauga in fr subtire gelatina hidratata. Se omogenizeaza si se lasa la racorit, pana ajunge la temperatura camerei. Se toarna jeleul intr-un inel mic tapetat cu folie alimentara (vezi video) si se da la rece cateva ore, sau pana se incheaga foarte bine (eu am dat la congelator 2 ore)
  2. Se proceseaza aluatul in robotul de bucatarie, exact ca la empanadas (placintele) cu branza si marar (vezi video)
  3. Se imbraca tava de tarta cu acest aluat (a mea are 32 cm diametru), se inteapa cu furculita din loc in loc si se coace in orb 15 min. pana cand aluatul este rumenit frumos. Se scoate „umplutura” de grau/fasole boabe/orez, etc. care a servit ca greutate si se mai lasa tarta in cuptorul fierbinte inca 5-7 minute sa se usuce bine.
  4. Se prepara crema de iaurt: in robot se mixeaza iaurtul cu siropul de soc (eu am ales sa nu pun mult, sa nu-mi iasa crema prea dulce). Se adauga in fir subtire gelatina hidratata si topita pe baie de aburi (nu se da in clocot, altfel isi pierde proprietatile de gelifiere)
  5. Se monteaza tarta: in coaja de tarta se aseaza un strat subtire de crema iaurt, se adauga jeleul de capsuni scos de la rece, iar in jurul sau se toarna restul cremei de iaurt (acum este in stare lichida, dar se va intari la rece).
  6. Se da tarta la rece 4 ore (eu am lasat peste noapte).
  7. Tarta cu capsuni, iaurt si soc se decoreaza cu flori de soc si capsuni proaspete.
  8. Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Modul de preparare al acestei prajituri fara coacere cu vanilie si capsuni este sub forma de filmulet, va rog sa-l accesati si sa va abonati la micul meu canal, pentru a fi la curent cu noutatile mele. Este mai simplu in modul video, nu-i asa?

Daca va place aceasta tarta cu capsuni, iaurt si soc, nu ezitati sa-i acordati 5 stelute in chenarul de mai jos si sa-mi lasati un comentariu pe blog. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

8 Comments

  1. Ciai Dia!Ma necajesc CA am inceput sa fac tarta si nu ai pus un link ptr aluat si imi da „not fund” reteta de placinta cu marar.Uffff!Eu stau in Köln si rteteaua de net e ff slaba si pierd o groaza de timp pana se incarca:(Sper macar sa iasa si devoratorul sa o dea gata sa imi treaca mie neecajeala:)

  2. Am pierdut toata ziua ptr o tarta!Sunt fff necajita ca nu a iesit.Eu nu prea ma inghesui sa fac tarte si bine fac,ca e fff migaloasa asta cel Putin:)Adica are timpi morti multi.Nu ai specificat ce dimensiune are tava ta si eu am facut blatul in una prea mare ptr creme,am mutat in una muult prea mica…ce sa zic,distractie mare p mine si am ales si ziua cea mai aglomerata din saptamana:)).Osa vad maine cum e.Am noroc ca beneficiarul nu e pretentios de loc si ce ii fac e la Superlativ.Mi.a ramas aluat de la tarta,am prajit niste susan ,l.am incorporat si au iesit niste biscuiti ff buni.Am gustat unul:)Vezi?Un pont de reteta de biscuiti.Eu iau de la mag naturist cand sunt in Ro niste biscuiti cu susan fff buni si asa am facut pe acestia:)Promit sa nu mai fac tarta ni-cio-da-ta!

    1. dar era si linkul retetei scrise la aceasta tarta tot in comentariile filmuletului…o sa incerc sa le scriu direct pe film, poate e mai clar asa. Iar tava mea de tarta este una standard,dar n-am masurat-o….revin cu masuratorile imediat

      1. am revenit…are 32 cm diametru! Cum sa nu mai faci tarta niciodata? Lasi un mic esec sa te distraga? 🙂 Uite, data viitoare cand vrei sa faci ceva, anunta-ma si pe mine si te voi ajuta la fiecare pas, bine!? O sa vezi ca-ti iese negresit!

  3. Esti o scumpa!Eu video aici nu pot vedea ca am net naspaa!Multumesc mult !puupA trecut:)E vina mea ca nu m.am organizat.:)

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: