Jeleu de ciocolata

share on:
jeleu de ciocolata1

Daca sunteti in cautare de ceva dulce, elegant si simplu, atunci un jeleu de ciocolata este exact ceea ce aveati nevoie! Nu numai ca are doar 3 ingrediente (adica lapte, ciocolata si gelatina), dar ii puteti adauga mirodenii, condimente, arome, tot ce doriti, astfel ca de fiecare data sa aveti un desert deosebit si la indemana!

Evident ca se prepara super rapid si nici nu necesita indemanare, pana si un copil se descurca de minune sa pregateasca asa ceva.

Eu am gasit aceasta reteta de jeleu de ciocolata printre retetele traditionale rusesti, pe cand imi cautam inspiratia pentru calatoria noastra culinara in jurul lumii si care luna aceasta este gazduita de Ionela, careia ii multumesc pentru rabdarea de a ma astepta si pe mine cu postarea mea simpluta, dar delicioasa (eu am adaugat si unt de nuci, pe care tocmai l-am preparat si de care sunt foarte incantata)!

Jeleu de ciocolata

Jeleu de ciocolata

  • 500 ml lapte
  • 125 grame ciocolata amaruie
  • 1-2 linguri miere (optional)
  • 60 ml apa
  • 1 pliculet gelatina granule (10 grame)
  • 2 lingurite unt de nuci (optional)

Mod de preparare Jeleu de ciocolata:

  1. Gelatina se pune la hidratat in cei 60 ml apa rece.
  2. Ciocolata se rupe bucati si se topeste pe baie de aburi.
  3. Se adauga untul de nuci si se amesteca bine pentru omogenizare (daca ciocolata este prea amaruie, atunci se adauga putina miere si se omogenizeaza din nou).
  4. Se infierbanta laptele.
  5. Gelatina hidratata se dizolva in jumatate din cantitatea de lapte fierbinte.
  6. Laptele fierbinte ramas se incorporeaza in ciocolata topita.
  7. Se adauga si laptele cu gelatina de mai sus. Se amesteca usor ambele compozitii, dupa care se lasa la racit.
  8. Cand compozitia a ajuns la temperatura camerei, se toarna in forme si s edau la rece 2 ore, sau pana cand se incheaga bine.
  9. Jeleul de ciocolata astfel obtinut se scoate cu grija din forme si se aseaza pe platouri.
  10. Se decoreaza dupa preferinta (cu frisca, fructe, ciocolata, etc) si se servesc imediat, sau se pastreaza la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

jeleu de ciocolata

Daca va place aceasta de jeleu de ciocolata, nu ezitati sa-i acordati 5 stelute (apasati pe ultima steluta) in chenarul de mai jos si sa-mi lasati un comentariu pe blog. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

12 Comments

  1. Pingback: Retete rusesti – Food Connection | Milk And Toast And Honey
  2. m-am uitat la salata cu vitamina C vreau sa stiu cum se obtine o forma cubica sua ma rog…ca cea din poza fara ca salata sa se imprastie?

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: