Budinca de mei cu piersici

share on:
budinca de mei cu piersici

Budinca de mei cu piersici se numara printre preferatele mele, dar si printre cerintele cele mai dese ale prietenelor mele, mamici de pitici. Mai mereu le-am dat reteta verbal, spunandu-mi (si spunandu-le) ca, fiind atat de simpla, nu e cazul s-o public pe blog.

Totusi, am cedat tentatiei si rugamintilor si iat-o! Nu pot spune ca e o reteta propriu-zisa, ci mai curand o inventie de-a mea, care mi-a placut foarte mult si care l-a incantat si pe piticul meu. Practic, nu aveti nevoie decat de 2-3 ingrediente si cateva minute (asta daca aveti meiul gata inmuiat) si desertul/gustarica este gata numaidecat!

Sper ca va va incanta si pe voi, asa cum ma incanta pe mine de fiecare data…si mai ales, astept sa-mi spuneti cum o primesc piticii vostri!

Budinca de mei cu piersici

budinca de mei cu piersici2

Ingrediente pentru aceasta Budinca de mei cu piersici:

  • 75 grame mei decorticat
  • 150-170 ml lapte de cocos (sau orice tip de lapte aveti la indemana)
  • 40 grame piure de piersici (sau dupa gust)
  • 1 praf anason stelat (optional)

Mod de preparare Budinca de mei cu piersici:

  1. Se spala meiul, dupa care se lasa la hidratat in apa cu putina zeama de lamaie (8h; eu am lasat peste noapte)
  2. Se fierbe meiul direct in laptele de cocos, avand grija sa nu se prinda de fundul vasului.
  3. Meiul fierbinte se amesteca bine cu piureul de piersici si praful de anason
  4. Compozitia obtinuta se aseaza in forme individuale unse cu un strop de unt/ulei si se introduc in cuptorul preincalzit.
  5. Budinca se lasa 5-7 min. la foc moderat (180 grade), dupa care se lasa la racit complet.
  6. Se serveste ca desert, la temperatura camerei.

Pofta buna!

Extrasfat: daca serviti meiul cu piersici imediat, acesta nu este neaparat sa fie introdus in cuptor, se poate servi si asa.

Daca va place aceasta reteta de budinca de mei cu piersici, nu ezitati sa-i acordati 5 stelute (apasati pe ultima steluta) in chenarul de mai jos si sa-mi lasati un comentariu pe blog. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

2 Comments

  1. Te rog sa imi spui pireul de caise cum il faci si daca inlocuind piersica cu alt fruct obtinem acelasi gust bun. Multumesc.

    1. Buna! piureul de piersici sau caise il fac prin mixarea fructului. Evident ca daca inlocuim piersica din budinca asta cu alt fruct vom obtine o alta aroma, si anume cea specifica fructului inlocuitor. Asadar, poti face budinca de mei sa fie mereu altfel: de cirese, de zmeura, fructe de padure, pere, mere, etc. Poti chiar sa adaugi si alte ingrediente care iti plac, cum ar fi scortisoara, ciocolata, nuci, etc.

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: