Review Optimum 9200A

Categoric, viata este mult mai usoara alaturi de robotii de bucatarie! Iar in cazul meu, care sunt mereu pe drumuri si practic locuiesc in masina, robotii sunt indispensabili! Stiu ca si pentru multi dintre voi, situatia este cam la fel, in sensul ca nici voi nu aveti prea mult timp la dispozitie si deci, va ajutati foarte mult de ei.

Intr-o postare anterioara v-am si aratat „arsenalul” din micuta mea bucatarie de lemn , iar acum mai am pe lista sa va arat  si ultimul sosit, blenderul, care si-a castigat dreptul de a sta permanent pe blatul mesei. Asta inseamna ca acum au disparut de pe masa robotul de bucatarie multifunctional si centrifuga de fructe si legume, iar singura companie este un mixer de mana ce sta frumos agatat intr-un cui, pe perete. E tot gri, asa ca se asorteaza.

Azi vreau sa va povestesc putin despre noul meu blender, aparatul pe care intotdeauna l-am folosit cel mai mult.

Review Optimum 9200A

Acesta este un review pentru blenderul Optimum 9200 A. Daca va ganditi sa cumparati un blender profesional, va recomand sa cititi  recenzia mea.

Cand a ajuns la mine acasa, am vrut sa vi-l arat si voua, asa ca am filmat totul: cum arata cutia, cum este impachetat, cu ce anume vine la pachet blenderul, ce specificatii tehnice are, ce stie sa faca, etc. In acest scop, puteti (re)vedea filmuletul meu de mai jos:

Review Optimum 9200A: specificatii tehnice ale blenderului

OPTIMUM 9200A -A 2 A GENERAȚIE INCLUDE:

  • 30 de zile Garanție de returnare a banilor
  • Recipient cu capac Eastman Tritan din Copoliester, fără PBA, aprobat de UL CE și FDA
  • Ansamblu multifuncțional de 6 lame din oțel inoxidabil pentru procesare uscată sau udă
  • Instrument pentru împins ingredientele utilizat pentru o mai bună prelucrare și amestecare
  • Acces la o echipă profesionistă de suport
  • O carte cuprinzătoare de rețete de 104 de pagini
  • Garanție Internațională

O comparatie intre acest blender si unul foarte cunoscut de pe piata internationala (specificatiile apartin Froothie.com)

VITAMIX 5200OPTIMUM 9200A – a 2 a Generație
MOTOR:1,492 Wați2,611 Wați
Viteză:37,000 rpm48,000 rpm
Clasă:de Uz Domesticde Uz Domestic și Comercial
Lame:Ansamblu de 4 LameAnsamblu de 6 Lame
Calitatea lamei:Oțel InoxidabilOțel Inoxidabil
Aplicații ale Recipientului:Recipiente Separate Ud/Uscat
(fără BPA)
Un recipient Ud/Uscat
(fără BPA)
Garanție:7 ani10 ani (Opțional)

Review Optimum 9200A: ce am preparat cu ajutorul blenderului

Eu am acest blender de ceva mai bine de o luna, timp in care nu a stat nicio zi neutilizat, ba chiar si de mai multe ori pe zi, in functie de ce aveam de preparat. L-am supus la multiple teste, primele functii incercate nefiind nicidecum cele specifice unui blender obisnuit, ci cele ale unui robot de bucatarie multifunctional (veti intelege acum de ce a disparut de pe masa robotul mentionat mai sus)

Ce am preparat eu pana acum cu ajutorul blenderului:

smoothie de fructe si legume

supa crema (atat din legume gatite, cat si raw: rece si calda)

inghetata din fructe congelate si sorbeturi

-faina (aceasta este printre primele functii pe care le-am incercat)–urmeaza un filmulet cat de curand

lapte de nuci, migdale si cocos

nectaruri 

sosuri si pateuri vegetale

-unt de nuci (il vedeti in acest video)

biscuiti din cereale

-am batut albusurile spuma

-am maruntit branza maturata de oaie (foarte tare)

-am preparat aluaturi pentru pancakes si clatite

-am preparat compozitia pentru omlete cu legume si verdeata

-am preparat celebrul meu mustar de casa, cu un succes total si foarte rapid, de data aceasta nemaifiind nevoie sa folosesc rasnita de cafea: pur si simplu am pus in blender toate ingredientele si l-am lasat sa-si faca treaba, la final obtinand un mustar fin si spumos.

review optimum 9200A

Review Optimum 9200A: impresii personale

Dupa cum vedeti in cele de mai sus, blenderul a avut ceva de lucru, reusind sa ma impresioneze realmente.

Aspecte pe care le-am apreciat:

  1. Lucreaza foarte rapid, lucru care ajuta la pastrarea unei cantitati cat mai mari de nutrienti in alimente. Este foarte cunoscut faptul ca supele raw si smoothie nu trebuiesc procesate mai mult de 2 min., deoarece nutrientii se distrug in mare parte. Eu nu am trecut niciodata de 35 sec. intr-o astfel de procesare, in cazul preparatelor reci.
  2. Toate cremele, sosurile si supele sunt foarte fine. Prin comparatie cu alte blendere utilizate pana acum, se obtin rezultate mult mai bune intr-un timp mult mai scurt. Desi pana acum obisnuiam sa prepar smoothie cu banane bine coapte, tot mai gaseam bucatele de fruct neblenduite prin smoothie. Acum nu mai este cazul, iar acest lucru se datoreaza atat puterii motorului, cat si a calitatii si dispozitiei lamelor acestui blender.
  3. Are capacitatea de a prepara supe crema calde/fierbinti si a incalzi apa. Acest lucru se leaga tot de puterea foarte mare a motorului aparatului, cat si a vitezei de rotatie extraordinara a lamelor. Practic, dupa cateva minute de functionare continutul rece din cana blenderului devine din ce in ce mai calda, iar daca ridicam capacul, putem observa cum ies aburii, ca si cum am fi ridicat capacul de pe oala fierbinte. Din punctul meu de vedere, aceasta functie este magnifica mai ales in anotimpul rece.
  4. Posibilitatea de a fi folosit pe post de moara. Dupa cum am si intuit, acum imi pot prepara absolut toate tipurile de faina de care am nevoie, indiferent daca vorbim despre clasica faina integrala de grau (chiar folosesc intregul bob de grau), cat si cele mai speciale, fainurile fara gluten, pe care le gasesc mai greu prin magazinele specializate.
  5. Posibilitatea de a prepara unturi de nuci si seminte. Bucataria raw ofera foarte multe retete interesante si foarte sanatoase, pe care e pacat sa nu le incercam, macar din cand in cand. Insa, daca nu ai la dispozitie un astfel de aparat foarte puternic, nu te poti bucura de asemenea unturi preparate in propria bucatarie si ar fi nevoie sa le cumperi din magazin (si e foarte posibil ca acestea sa contina si tot felul de conservanti pe care sa nu-i agreezi)
  6. Este foarte usor de utilizat. Dupa cum am aratat si in filmulet, primul lucru pe care l-am observat este faptul ca nu e nevoie de atentie speciala pentru a potrivi cana blenderului intr-un loc anume pe motor, urmat de o mica rotire pana se aude un click, semn ca piesele s-au fixat bine. Datorita sistemului ergonomic si bine studiat, cana poate fi asezata pe motor chiar de catre un copil. De asemenea, panoul de comanda este foarte simplu de citit si folosit.
  7. Poate fi lasat sa lucreze singur, nu e nevoie de supraveghere continua. Datorita acelor butoane digitale de presetare (20, 35 si 45 sec.), aparatul va sti exact cat timp trebuie sa functioneze si se opreste singur. La final, va emite un semnal sonor, sa anunte ca si-a incheiat functionarea, iar preparatul este gata de servire.
  8. Se curata singur. Dupa utilizari „grele”, este normal  sa avem o cana ce necesita curatare serioasa, mai ales daca exista si urme de grasime pe peretii vasului. Cum este destul de dificil de spalat , existand riscul de taiere/intepare in cutitele canii, avem la dispozitie functia de autocuratare: vasul se umple pe sfert cu apa calduta si un strop detergent de vase, se asaza capacul si se porneste aparatul (20 sec. sunt de ajuns). Din acest moment nu ne mai ramane decat sa aruncam apa cu detergent si sa clatim vasul. Acesta este perfect curat.

Aspecte pe care nu le-am apreciat:

  • deocamdata nu am descoperit asa ceva

Review Optimum 9200A: mentiuni aditionale

  1. Blenderul meu este argintiu (l-am ales asa sa se asorteze cu blatul din bucatarie si celelalte aparate), dar se poate opta si pentru alte culori: alb, negru, rosu
  2. Butoanele de presetare sunt 20, 35 si respectiv 45 sec., dar daca doriti ca functionarea aparatului sa fie facuta sub acest nr. de secunde, printr-o simpla atingere a butonului ales initial va asigura oprirea aparatului.
  3. Butoanele specifice treptelor de viteza (low, medium si fast) nu au presetare. Asta inseamna ca daca apasati unul dintre acele butoane, trebuie sa ramaneti langa aparat pentru a-l opri, el nu se va opri singur, ca in cazul presetarilor)

Daca v-am starnit curiozitatea, va invit sa ramaneti alaturi de mine si in continuare, pentru a vedea noutatile mele preparate cu acest minunat blender!

 

13 comentarii

  1. […] curata portocala de coaja si se asaza in cana blenderului (eu am lasat-o intreaga, deoarece am un blender foarte puternic, ce o pulverizeaza instantaneu–daca doriti, desfaceti portocala in feliute, sa ajutati […]

  2. Buna!

    Dupa aproape 4 ani de utilizare, se comporta la fel de bine? Au fost probleme cu el?

    Multumesc!

    • Dupa cca 3 ani a cedat rulmentul de la cutitele canii. Trebuie inlocuit fie ansamblul de cutite (deci cu tot cu rulment), fie cana cu totul , daca va e mai comod asa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.