Remediu cu catina, miere si condimente pentru imunitate
Cu totii suntem preocupati sa ne intarim imunitatea in mod natural. Noua si familiilor noastre. Este adevarat ca farmaciile sunt pline de tot felul de produse speciale pentru fortificarea imunitatii, care mai de care mai promitatoare si cu etichete mai colorate. Adevarul este ca numai ce faci tu cu mana ta este cel mai sigur prods, in primul rand pentru ca stii exact ce contine produsul respectiv si cum l-ai preparat, in ce conditii, cand, s.a.m.d.
Recunosc faptul ca si eu sunt preocupata de acest aspect, asupra caruia m-am aplecat cu precadere in ultimii ani. Da, acum muuulta vreme eram adepta „pastilelor” si remediilor din sticlutele de la farmacie, dar asta s-a schimbat radical de cand puiul meu a inceput sa tot dea semne de slabiciune a sistemului imunitar, iar virusii se simteau ca la ei acasa.
Vazand ca tratamentele medicamentoase nu dau rezultate, am inceput sa ma interesez indeaproape de remediile naturiste, pe care le-am incercat si pe noi, si de care nu ne mai despartim in nicio toamna. Am inceput cu arhi-cunoscutul sirop de brad (din mugurasii bradutilor nostri, cei care ne strajuiesc curte), dupa care am prins curaj si am preparat siropul de patlagina (tot din curtea noastra) si pe cel de cimbrisor (preparat la rece, de data asta). Cand am racit si eu foarte tare, m-a salvat siropul de ghimbir, siropul de catina si foarte simplul remediu naturist contra racelilor.
Toate acestea le-am pregatit eu in casa, iar acum sunt aliatii mei impotriva virozelor, astfel ca anotimpul rece nu ne prinde pe picior gresit.
Astazi va voi propune un alt „truc” de a tine gripa la distanta, ce poate fi administrat cu succes si copiilor, pe post de „dulce”. Baiatul meu il accepta cu placere, astfel ca nu intampinam probleme de niciun fel. Iar eu iau mi-am dezvoltat un mic obicei ca dimineata, inainte de a pleca la scoala, iau o lingurita din acest remediu. In weekend, cand ma rasfat, il folosesc pe post de indulcitor in ceai sau cafea. Si iarna poate sa vina!
Reteta Remediu cu catina, miere si condimente pentru imunitate
Ingrediente pentru acest Remediu cu catina, miere si condimente pentru imunitate:
- 500 grame miere (eu am pus miere poliflora)
- 75 grame pudra armurariu
- 75 grame catina deshidratata (eu am uscat cojile si semintele de catina ramase dupa strecurarea pulpei de catina cand am preparat siropul de catina)
- 50 grame goji deshidratate
- 4-5 cuisoare
- 25 grame pudra scortisoara
- 1/2 lingurita nuscoara rasa
- 25 grame ghimbir pudra
- 25 grame seminte chia
- 50 grame nuci
- 50 grame susan integral
- 20 grame piper rosu boabe
Mod de preparare Remediu cu catina, miere si condimente pentru imunitate:
- Toate ingredientele uscate se asaza in cana blenderului sau robotului de bucatarie.
- Se mixeaza totul 20 sec., pana se obtine o pulbere fina.
- Se rastoarna pulberea obtinuta intr-un bol incapator.
- Se adauga mierea.
- Se amesteca totul usor, pana la omogenizarea perfecta. Se va obtine o pasta groasa, usor curgatoare, foarte parfumata si placuta la gust.
- Amestecul obtinut se toarna in borcan si se lasa la macerat 7 zile (eventual se mai amesteca din cand in cand)
- Se pastreaza in loc racoros si, ideal, intunecat (eu o pastrez in camara).
- Se ia cate 1 lingurita pe zi (ideal este ca jumatate de ora sa nu se mai manance nimic dupa ce ati luat acest remediu, pentru ca el sa poata ajunge rapid in sange).
Pofta buna!
Daca va place reteta mea Remediu cu catina, miere si condimente pentru imunitate, nu ezitati sa-i acordati 5 stelute in chenarul de mai jos si sa-mi lasati un comentariu pe blog. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!
Am făcut acest Remediu și sunt foarte încântată de gust. Piperul în combinație cu celelalte ingrediente și ma ales cu mierea, dă o savoare deosebită. Am făcut porție dublă ca să am și pentru neamuri 🙂 Nu am pus cătină deshidratată că nu am a avut, dar am pus pudră de cătină pe care am cumpărat-o. De asemenea, am pus mai mult armurariu (vreo 90 gr.) pe care l-am măcinat eu.
Mulțumesc mult!
Aș vrea să te întreb cum întrebuințezi propolisul solid. Am prin căămară și nu știu ce să fac cu el. Mulțumesc!
Multumesc mult pentru apreciere si, mai ales, ma bucur tare mult ca remediul acesta ti-e de ajutor!In privinta propolisului pe care l-am folosit cu alta ocazie, eu am avut la indemana propolis care fusese dizolvat in alcool, apoi deshidratat (deci oarecum gata procesat). Din cate stiu eu, propolisul se dizolva in alcool, si dupa aceea se utilizeaza in tincturi. dar e posibil sa mai existe si alte variante, pe care eu nu le stapanesc.
Mulțumesc pentru răspun. Am tinctură, dar cu cel solid voiam să fac ceva util. Cred că-l voi măcina și-l voi amesteca cu puțină miere. Folosit în ceai, n-are cum să facă rău.
Spor în toate!
cu drag! sa-mi spui si mie cum faci si daca e ok asa!
[…] 1 lingurita remediu pentru imunitate cu catina si miere (optional) […]
Minunate retetele de pe blog, imi plac si ma ajuta f mult! Multumim pt dragoste si daruire!
Am dat acum si de ce e mai sus si ma intrebam de ce ai pus chia si susan.
Succes in continuare!
Multumesc mult! Folosesc des chia si susan pentru aportul lor ridicat de calciu
Da catina este un produs complex
Folosesc catina in amestec de miere de albine dar ele se separa, miereafiind si conservant
Exista o metoda ca sa pot omogeniza aceata combinatie pt o peroiada mai lunga de timp
Nu, ele se vor separa intotdeauna. Nu va mai ramane decat sa le omogenizati inainte de utilizare