Jeleu de rodii cu capsuni

share on:
jeleu de rodii cu capsuni

Ideea acestui jeleu de rodii cu capsuni mi-a venit spontan, as putea spune, pe cand curatam de zor niste rodii a caror coaja avea tendinta sa se usuce. Initial ma gandisem sa le desfac si sa le congelez pe toate, dar cum mi-a luat ceva timp operatiunea asta, am avut destul ragaz sa regandesc strategia.

Asa se face ca n-aveam niciun desert prin casa, si, ca de obicei, nici prea mult timp la dispozitie. Iar eu visam la un desert frumos si elegant, in culorile Craciunului (tot cantau colindele in surdina) iar eu visam la o Craciunita frumoasa care sa-mi impodobeasca noile rafturi din bucatarioara de lemn. Incepuse sa ninga usor afara, brazii din fata casei erau usor prafuiti cu fulgii timizi, iar eu eram stropita toata cu rosul rubiniu al rodiilor (stiu tehnica de desfacere a rodiilor, dar totusi…am reusit sa ma pictez si eu, si odata cu mine, si o buna parte din bucatarie).

In toata aceasta atmosfera de poveste si comica totodata, mintea mi-a lucrat repejor o idee de desert de Craciun cu rodii si capsuni, cu care vin acum in fata voastra si va indemn sa-l pregatiti si voi, ca tare aromat si vesel este!

Reteta Jeleu de rodii cu capsuni

jeleu de rodii cu capsuni.1JPG

 

Ingrediente pentru Jeleu de rodii cu capsuni (4 portii)

Pentru jeleu

  • 2 rodii medii
  • 500 ml sirop capsuni (eu l-am preparat in casa)
  • 1 + 1/2 plic gelatina granule
  • 60 ml apa rece pentru dizolvat gelatina
  • 250 ml apa
  • 1 pastaie vanilie

Pentru servit:

  • 2 kiwi
  • 200 ml frisca naturala
  • zahar pudra vanilat dupa gust (eu am pus foarte putin, pentru ca nu-mi place frisca prea dulce)
  • ciocolata rasa (25 grame)
  • samburi de rodie
  • menta proaspata

Mod de preparare Jeleu de rodii cu capsuni:

  1. Se lasa gelatina la hidratat in 60 ml apa rece.
  2. Se scot samburii de rodie si se transfera intr-un vas care va fi asezat pe foc.
  3. Se adauga apa si siropul de capsuni si se lasa preparatul la fiert cca 5 min. sau pana cand bobitele de rodie se inmoaie.
  4. Intre timp, se despica pastaia de vanilie si se scot semintele; toate acestea se adauga in vasul cu rodii si sirop de capsuni, care fierbe.
  5. Dupa ce semintele de rodie s-au inmuiat, se stinge focul si se lasa vasul acoperit 15 min, sa se infuzeze bine cu vanilie.
  6. Se scoate pastaia de vanilie si se toarna gelatina hidratata; se amesteca bine pentru omogenizare.
  7. Lichidul rezultat se repartizeaza in boluri in cantitati egale (dar nu se vor umple complet).
  8. Se lasa jeleul la rece 1 ora sau pana cand se incheaga bine, dupa care se decoreaza cu feliute de kiwi proaspete, frisca proaspat batuta cu zahar pudra vanilat, ciocolata rasa, rodie si menta proaspata.
  9. Jeleul de rodii cu capsuni se serveste imediat, sau se pastreaza la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Eu am decis sa includ acest jeleu de rodii cu capsuni in galeria retetelor festive de Craciun, si daca mai doriti cateva idei din aceasta categorie, va invit sa vedeti si ce au pregatit cateva colege de blogging:  Iuliana, Paula, Iuliana, CameliaOlgutaLaura si Claudia

Daca va place reteta mea  Jeleu de rodii cu capsuni, nu ezitati sa-i acordati 5 stelute in chenarul de mai jos si sa-mi lasati un comentariu pe blog. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

5 Comments

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: