Batoane energizante cu ovaz, nuca si seminte–reteta raw vegana

share on:
batoane energizante cu ovaz, nuca si seminte 1

Avand in vedere faptul ca nuca este ingredientul secret al noii noastre provocari din grupul facebook dedicat acestui blog, dar si faptul ca, aflata mereu pe fuga si in continua cautare de „ceva dulce” rapid si buuuun, am pregatit aceste batoane energizante cu ovaz, nuca si seminte.

A fost gata cat ai zice „dulce” si foarte satioase si gustoase. Practic, n-am avut nevoie decat de un singur batonas ca acesta din poze la cafeaua de dimineata si am fost gata sa iau in piept inca o zi lunga si solicitanta. Eu zic sa le incercati si voi, mai ales ca nu exista cantitati exacte, totul e „la ochi”, dupa cum s-ar spune, si „pe gustate”. Le puteti adapta dupa preferinta si ingredientele la indemana…si uite-asa, batoanele energizante primesc noi forme si arome de fiecare data!

Reteta Batoane energizante cu ovaz, nuca si seminte–reteta raw vegana

batoane energizante cu ovaz, nuca si seminte 2

Batoane energizante cu ovaz, nuca si seminte–reteta raw vegana

  • 3 linguri ulei cocos topit pe baie de aburi
  • 3 linguri unt cacao topit pe baie de aburi
  • 1 lingurita seminte de chia
  • 2 lingurite seminte canepa decorticata
  • 2 linguri nuca macinata
  • pasta de stafide ca indulcitor (dupa gust (preparata in felul urmator: stafidele (brune in cazul meu) se lasa la hidratat peste noapte, dupa care se scurg de apa si blenduiesc cu putina apa plata, pana ajunge la consistenta unei paste (sau sirop, dupa preferinta))
  • fulgi de ovaz pana ajunge la consistenta dorita
  • putin ulei pentru uns forma

Mod de preparare Batoane energizante cu ovaz, nuca si seminte–reteta raw vegana:

  1. Intr-un bol se asaza intai pasta de stafide (sau alt indulcitor la alegere) si se amesteca bine cu semintele de canepa si nuca macinata.
  2. Se adauga uleiul de cocos topit si untul de cacao, se omogenizeaza
  3. Se incorporeaza semintele de chia.
  4. Se adauga fulgi de ovaz neindulciti, pana se ajunge la consistenta dorita (aceasta trebuie sa fie ferma, lipicioasa, iar cand este stransa intre degete, sa se adune ca niste bomboane).
  5. Se rastoarna compozitia intr-o forma unsa cu putin ulei neutru (forma mea e o tavita din sticla termorezistenta, foarte mica) si se preseaza bine in forma. la final se niveleaza cu lingura.
  6. Toata compozitia se da la rece 2 ore (sau jumatate de ora la congelator), dupa care se portioneaza sub forma de batoane si se serveste (restul se pastreaza la rece pana in momentul servirii, deoarece uleiurile din compozitie se topesc repede la caldura).

Pofta buna!

batoane energizante cu ovaz, nuca si seminte

Daca va place aceasta reteta raw-vegana de batoane energizante cu ovaz, nuca si seminte, nu ezitati sa-i  acordati 5 stelute in chenarul de mai jos si sa-mi lasati un comentariu pe blog. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

8 Comments

  1. Bună ziua,
    Multumesc pentru retetele postate care sunt DELICIOASE.
    Eu fac batoanele energizante cu fulgi de mei pentru ca nu contin gluten.
    Intradevar sunt BUNE batoanele energizante. Succes in continuare.
    TOATE CELE BUNE PE MAI DEPARTE!

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: